Odluka o minimalnoj zaradi do 15. septembra

Bez autora
Sep 09 2014

Minstar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da će država do 15. septembra videti šta je realno po pitanju minimalne zarade, koja sada iznosi 115 dinara po satu, a čije povećanje traže sindikalci, a smanjenje poslodavci. Nova cena rada biće poznata do 15. septembra, kazao je Vulin za Večernje novosti - broj od utorka.Sidnikati traže njeno povećanje, a poslodavci smanjenje, a država mora da vidi šta je realno s obzirom na to da gro novca odlazi iz budžeta i da država to plaća, rekao je Vulin odgovarajući na pitanje da li radnici u Srbiji mogu da očekuju uskoro povećanje minimalne cene rada, koja nije promenjena tri godine.

Odluka o minimalnoj zaradi do 15. septembraMinstar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da će država do 15. septembra videti šta je realno po pitanju minimalne zarade, koja sada iznosi 115 dinara po satu, a čije povećanje traže sindikalci, a smanjenje poslodavci.

Nova cena rada biće poznata do 15. septembra, kazao je Vulin za Večernje novosti - broj od utorka.

"Sidnikati traže njeno povećanje, a poslodavci smanjenje, a država mora da vidi šta je realno s obzirom na to da gro novca odlazi iz budžeta i da država to plaća", rekao je Vulin odgovarajući na pitanje da li radnici u Srbiji mogu da očekuju uskoro povećanje minimalne cene rada, koja nije promenjena tri godine.

Prema njegovim rečima, "država, sindikalci i poslodavci su na istoj strani, a dosadašnje neučestvovanje u dijalogu nije pomoglo nikome".

Poslednje povećanje zaposleni su dobili u aprilu 2012. godine kada je minimalac po satu povećan sa 102 na 115 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik