Proizvodnja u Zelenom Jadru u dvije smjene

Bez autora
Sep 10 2014

Nakon probne proizvodnje Fabrika za proizvodnju peleta "Eko M" u Zelenom Jadru kod Srebrenice dobila je ekološku dozvolu i otpočela proizvodnju u dvije smjene, a angažovano je 35 radnika. Novi vlasnik fabrike Holanđanin Marijus de Vilt istakao je da su stvoreni svi preduslovi za kvalitetnu proizvodnju. On je naglasio da se u skorije vrijeme može očekivati proširenje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika. Organizovali smo obuku za radnike u proizvodnji peleta koja se odvija po evropskim standardima. Imamo prestižni sertifikat, kvalitet proizvoda i kvalifikovanu radnu snagu, rekao je De Vilt. Dodao je da očekuje potpisivanje novih ugovora sa inostranim kupcima.

Proizvodnja u Zelenom Jadru u dvije smjeneNakon probne proizvodnje Fabrika za proizvodnju peleta "Eko M" u Zelenom Jadru kod Srebrenice dobila je ekološku dozvolu i otpočela proizvodnju u dvije smjene, a angažovano je 35 radnika.

Novi vlasnik fabrike Holanđanin Marijus de Vilt istakao je da su stvoreni svi preduslovi za kvalitetnu proizvodnju. On je naglasio da se u skorije vrijeme može očekivati proširenje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika.

- Organizovali smo obuku za radnike u proizvodnji peleta koja se odvija po evropskim standardima. Imamo prestižni sertifikat, kvalitet proizvoda i kvalifikovanu radnu snagu - rekao je De Vilt.

Dodao je da očekuje potpisivanje novih ugovora sa inostranim kupcima.

- Počeli smo da izvozimo pelet i nadamo se da ćemo uskoro sklopiti ugovore o isporuci koji će nam omogućiti proizvodnju u punom kapacitetu - kazao je De Vilt.

On je rekao da su plate radnika redovne i da su njihova najniža mjesečna primanja 500 maraka.

U osposobljavanje pogona i osavremenjivanje proizvodnje u fabrici, koja je više puta mijenjala vlasnike, De Vilt je planirao da uloži oko 300.000 evra.

- Ugradili smo filtere za prečišćavanje kako bismo eliminisali moguće emitovanje nedozvoljene količine prašine u atmosferu, uredili proizvodni i spoljašnji prostor i nabavili zaštitnu opremu, čime su stvoreni potrebni uslovi za rad - naglasio je De Vilt i dodao da planira da nabavi još mašina te da organizuje 24-časovnu proizvodnju.

Sirovina

Za proizvodnju peleta potrebno je oko 60.000 metara kubnih drveta godišnje. Marijus de Vilt kaže da će sirovinu nabavljati od srebreničkog Šumskog gazdinstva "Drina" i vlasnika privatnih šuma iz ove regije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik