Grad Beograd i Republički geodetski zavod potpisali Protokol o saradnji

Bez autora
Sep 11 2014

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor Republičkog geodetskog zavoda Zoran Krejović potpisali su danas Protokol o međusobnoj saradnji koji predviđa unapređenje poslovanja i upravljanja imovinom, kao i efikasnije evidentiranje nepokretnosti. Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević i gradska sekretarka za imovinske i pravne poslove Slavica Savičić. Nova gradska vlast nasledila je haotično stanje u imovini grada Beograda, tako da u ovom trenutnu ne znamo s čim raspolažemo. Ima dosta nerešenih imovinsko-pravnih problema i zato smo formirali tim koji već četiri meseca radi na identifikaciji imovine grada i na rešavanju ovih problema. To je posao koji traje, ali nama je cilj da konačno imamo jedinstven katastar i katalog imovine i da znamo čime raspolažemo kako bismo bolje time upravljali. Zato je i potpisan protokol koji je usmeren na to da se ubrza komunikacija između gradskih službi i Zavoda, da rad bude efikasniji i da se razmeni sva stručna i tehnička pomoć, istakao je Siniša Mali.

Grad Beograd i Republički geodetski zavod potpisali Protokol o saradnjiGradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor Republičkog geodetskog zavoda Zoran Krejović potpisali su danas Protokol o međusobnoj saradnji koji predviđa unapređenje poslovanja i upravljanja imovinom, kao i efikasnije evidentiranje nepokretnosti. Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević i gradska sekretarka za imovinske i pravne poslove Slavica Savičić.

Nova gradska vlast nasledila je haotično stanje u imovini grada Beograda, tako da u ovom trenutnu ne znamo s čim raspolažemo. Ima dosta nerešenih imovinsko-pravnih problema i zato smo formirali tim koji već četiri meseca radi na identifikaciji imovine grada i na rešavanju ovih problema. To je posao koji traje, ali nama je cilj da konačno imamo jedinstven katastar i katalog imovine i da znamo čime raspolažemo kako bismo bolje time upravljali. Zato je i potpisan protokol koji je usmeren na to da se ubrza komunikacija između gradskih službi i Zavoda, da rad bude efikasniji i da se razmeni sva stručna i tehnička pomoć, istakao je Siniša Mali.

Prema njegovim rečima, ovo je još jedan primer kako republičke i gradske institucije mogu zajedno da rade na dobrobit grada i zemlje.

Republički geodetski zavod je i sam unapredio svoje poslovanje, pa se primenjuje politika „dan za dan” ili „dan za dva dana”, što znači da se građanima u njihovim zahtevima vrlo brzo izlazi u susret i izdaju se rešenja, a postoji mogućnost i da se obeveštaju sms porukom. Tako je Geodetski zavod postao pravi servis građana za nepokretnosti.

Plan je da do kraja ove godine svi zaostali predmeti budu završeni, nakon čega bi se moglo reći da smo dnevno ažurni po pitanju rešavanja upravnih predmeta. To je ranije bilo u domenu naučne-fantastike. Danas smo okrenuti ka gradu Beogradu, ali i ka novom sistemu notara za koje smo pripremili da svaka opština u Beogradu ima zaduženog ovlašćenog i odgovornog geodetskog inženjera. Tako da neće biti redova i predmeti će se rešavati u najkraćem mogućem roku, naglasio je Krejović.

Podaci plasirani u elektornom obliku i njihova razmena jesu budućnost, koja je već „stigla” u ovaj zavod kao organ koji je najspremniji za to, poručio je Krejović. Protokolom je, između ostalog, obuhvaćena i razmena katastarskih i prostornih podataka iz evidencije zavoda, u cilju efikasnije i sveobuhvatne evidencije nepokretnosti i imovinsko-pravne dokumentacije grada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik