Hrvatska i Srbija u regionalnoj turističkoj suradnji

Bez autora
Sep 14 2014

Vukovarsko-srijemska županija, grad Ilok, Novi Sad i Sremski Karlovci imaju velike mogućnosti integrirati se u zajedničku turističku ponudu i postati još atraktivniji na turističkoj mapi Europe, izjavio je projekt menadžer međunarodne organizacije Dunavski centar za kompetenciju (DCC) Danko Ćosić. Dunavski centar za kompetenciju, u suradnji s Turističkom zajednicom (TZ) Vukovarsko-srijemske županije, TZ Ilok i TZ Srijemskih Karlovaca, organizirao je ovog tjedna promidžbeno studijsko putovanje promičući turističke potencijale Dunava u Hrvatskoj i Srbiji i mogućnosti integriranja u jedinstvenu turističku ponudu.

Hrvatska i Srbija u regionalnoj turističkoj suradnjiVukovarsko-srijemska županija, grad Ilok, Novi Sad i Sremski Karlovci imaju velike mogućnosti integrirati se u zajedničku turističku ponudu i postati još atraktivniji na turističkoj mapi Europe, izjavio je za Hinu projekt menadžer međunarodne organizacije Dunavski centar za kompetenciju (DCC) Danko Ćosić.

Dunavski centar za kompetenciju, u suradnji s Turističkom zajednicom (TZ) Vukovarsko-srijemske županije, TZ Ilok i TZ Srijemskih Karlovaca, organizirao je ovog tjedna promidžbeno studijsko putovanje promičući turističke potencijale Dunava u Hrvatskoj i Srbiji i mogućnosti integriranja u jedinstvenu turističku ponudu.

"Ovo putovanje je dobra ilustracija na koji način članstvo u DCC-u pridonosi jačanju regionalne suradnje i turističke ponude u regiji", kaže Ćosić.

Povezivanje u integriranu turističku ponudu ove dvije turistički srodne regije na lijevoj i desnoj obali Dunava u Srijemu temelje se, tvrdi Ćosić, na vinogradarstvu, vitikulturi i gastronomskoj ponudi.

"To su razlozi da su destinacije Ilok i Sremski Karlovci dio kulturne rute ‘Put rimskih careva i Dunavski put vina’, a očekujemo da će turoperateri i agencije iz Hrvatske i Srbije razvojem integriranih itinerera i turističkih paketa pridonijeti da ova regija postane još atraktivnijom na turističkoj mapi Europe", kazao je projekt menadžer DCC-a.

Kulturna ruta "Put rimskih careva i Dunavski put vina", kroz projekt koji podupire Europska komisija, povezuje 20 rimskih lokaliteta i 12 vinskih regija u Hrvatskoj, Srbiji, Bugarskoj i Rumunjskoj, a u projekt su, posredstvom DCC-a, uključeni i TZ Vukovarsko-srijemske županije, TZ Ilok i TZ Sremski Karlovci.

Na studijskom putovanju koje je organizirao DCC s partnerima iz Hrvatske i Srbije sudjelovalo je 35 profesionalaca-turoperatora iz regije, a pokazana im je turistička, kulturno-povijesna, enološka i gastronomska ponuda tri dunavska grada - Iloka, Novog Sada i Sremskih Karlovaca, čiji je sastavni dio i krstarenje iločkim kruzerom "Danubius", jedinim te vrste u ovom dijelu regije.

Dunavski centar za kompetenciju (DCC), udruga koja okuplja javni, privatni i nevladin sektor, radi na okupljanju i suradnji u turizmu u cijeloj dunavskoj regiji te doprinosi razvoju održivog turističkog sektora u tom području. Glavni je partner u regionalnom projektu jačanja prekogranične suradnje u turizmu regija u Hrvatskoj, Srbiji, Rumunjskoj, Bugarskoj, Moldovi i Ukrajini koji podupire njemačko savezno ministarstvo za gospodarsku suradnju i razvoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik