U proizvodnji peleta posao za 10 povratnika

Bez autora
Sep 14 2014

Novi pogon za proizvodnju peleta otvoren je u Mjesnoj zajednici Dugandžići, općina Olovo. U ovom povratničkom naselju preduzeće "Everest consulting", PJ "Everest pellet", započelo je prije nekoliko mjeseci gradnju proizvodnog pogona za preradu drveta i proizvodnju peleta, što je ovih dana krunisano puštanjem postrojenja u rad. U prisustvu brojnih zvanica, vrpcu su svečano presjekli vlasnik preduzeća Edib Ahmetspahić i načelnik općine Olovo Đemal Memagić. Ahmetspahić je zahvalio na podršci lokalne zajednice, istaknuvši da je ovo prvi korak u planovima preduzeća da prirodne resurse kojima ova lokalna zajednica raspolaže, stavi u funkciju prerade i ponude gotovih proizvoda.

U proizvodnji peleta posao za 10 povratnikaNovi pogon za proizvodnju peleta otvoren je u Mjesnoj zajednici Dugandžići, općina Olovo. U ovom povratničkom naselju preduzeće "Everest consulting", PJ "Everest pellet", započelo je prije nekoliko mjeseci gradnju proizvodnog pogona za preradu drveta i proizvodnju peleta, što je ovih dana krunisano puštanjem postrojenja u rad.

U prisustvu brojnih zvanica, vrpcu su svečano presjekli vlasnik preduzeća Edib Ahmetspahić i načelnik općine Olovo Đemal Memagić. Ahmetspahić je zahvalio na podršci lokalne zajednice, istaknuvši da je ovo prvi korak u planovima preduzeća da prirodne resurse kojima ova lokalna zajednica raspolaže, stavi u funkciju prerade i ponude gotovih proizvoda.

Memagić je istaknuo da je ovo još jedan pozitivan iskorak i doprinos pozitivnoj olovskoj priči, koja se, uprkos brojnim problemima i preprekama, polako, ali sigurno ostvaruje. Poseban značaj projektu daje činjenica da je u pitanju pogon koji je instaliran na povratničkom području, što predstavlja konkretan doprinos održivosti povratka.

U prvoj fazi u ovom proizvodnom pogonu posao je dobilo 10 radnika, a u planu je pokretanje novih proizvodnih linija, a time i nova zapošljavanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik