Drvna industrija "Sanica" ponovo će otvoriti radna mjesta

Bez autora
Sep 14 2014

Ugovor o kupovini Drvne industrije "Sanica", koja će kao firma kćerka JP Unsko-sanske šume Sanica ponovo otvoriti radna mjesta, potpisan je danas u Ključu. Odluka o kupovini imovine u stečaju donesena je na 182. sjednici Vlade USK koja je održana u Sanici, a kojoj su prisustvovali načelnik Ključa Nedžad Zukanović i predstavnik bivših radnika Sulejman Konjević. Vlada USK uputila je potom u skupštinsku proceduru prijedlog zaključka o davanju saglasnosti ŠPD Unsko-sanske šume za kupovinu i pokretanje DI Sanica u stečaju. Premijer USK Hamdija Lipovača rekao je da je ovo ispravljanje privatizacijske nepravde i da će otvaranjem radnih mjesta vratiti život u Saničku dolinu.

Drvna industrija "Sanica" ponovo će otvoriti radna mjestaUgovor o kupovini Drvne industrije "Sanica", koja će kao firma kćerka JP Unsko-sanske šume Sanica ponovo otvoriti radna mjesta, potpisan je danas u Ključu.

Odluka o kupovini imovine u stečaju donesena je na 182. sjednici Vlade USK koja je održana u Sanici, a kojoj su prisustvovali načelnik Ključa Nedžad Zukanović i predstavnik bivših radnika Sulejman Konjević.

Vlada USK uputila je potom u skupštinsku proceduru prijedlog zaključka o davanju saglasnosti ŠPD Unsko-sanske šume za kupovinu i pokretanje DI Sanica u stečaju.

Premijer USK Hamdija Lipovača rekao je da je ovo ispravljanje privatizacijske nepravde i da će otvaranjem radnih mjesta vratiti život u Saničku dolinu.

Načelnik Zukanović je kazao da je ovo najljepši poklon Ključanima koji upravo obilježavaju dane opštine, saopšteno je iz Vlade USK.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik