Banjalučani upoznati sa energetskom efikasnošću

Bez autora
Sep 14 2014

Dijeljenjem brošura građanima i kviz pitanjima za djecu, predstavnici Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske i UNDP-a u BiH upoznali su građane Banjaluke o značaju efikasnog korištenja energije u okviru projekta "Zeleni ekonomski razvoj". Predstavnik Fonda Tijana Glamočić rekla je da se projektom "Zeleni ekonomski razvoj" građanima BiH nastoji skrenuti pažnja na mogućnosti smanjenja negativnih uticaja na životnu sredinu, uštedu novca, te prednosti koje pruža ovakav način djelovanja. Voditelj sektora za energiju i okolinu u UNDP-u Sanjin Avdić rekao je da se efikasnim korištenjem energije stvaraju uslovi za kvalitetniji život i manje račune za utrošenu energiju. Osim ovih prednosti koje nam nudi ovakav model ponašanja, želja nam je upoznati građane da efikasnijim korištenjem energije daju svoj doprinos u smanjenju zagađenja, te očuvanju prirodnih resursa, što će rezultirati zdravijim i kvalitetnijim životnim uslovima za cijelu planetu, rekao je Avdić.

Banjalučani upoznati sa energetskom efikasnošćuDijeljenjem brošura građanima i kviz pitanjima za djecu, predstavnici Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske i UNDP-a u BiH upoznali su građane Banjaluke o značaju efikasnog korištenja energije u okviru projekta "Zeleni ekonomski razvoj".

Predstavnik Fonda Tijana Glamočić rekla je da se projektom "Zeleni ekonomski razvoj" građanima BiH nastoji skrenuti pažnja na mogućnosti smanjenja negativnih uticaja na životnu sredinu, uštedu novca, te prednosti koje pruža ovakav način djelovanja.

Voditelj sektora za energiju i okolinu u UNDP-u Sanjin Avdić rekao je da se efikasnim korištenjem energije stvaraju uslovi za kvalitetniji život i manje račune za utrošenu energiju.

"Osim ovih prednosti koje nam nudi ovakav model ponašanja, želja nam je upoznati građane da efikasnijim korištenjem energije daju svoj doprinos u smanjenju zagađenja, te očuvanju prirodnih resursa, što će rezultirati zdravijim i kvalitetnijim životnim uslovima za cijelu planetu", rekao je Avdić.

U okviru edukativno–zabavnog programa, koji je organizovan na Trgu Krajine, najmlađim građanima postavljana su pitanja o energiji, a najbolji odgovori bili su nagrađivani poklonima.

U sklopu projekta "Zeleni ekonomski razvoj", koji provode UNDP, Fond za zaštitu okoline Federacije BiH i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske tokom septembra realizovaće se niz edukativno-zabavnih događaja širom BiH, a osim u Banjaluci u narednom periodu priliku da nauče nešto novo o ovoj temi dobiće i građani Bijeljine, Bihaća, Doboja, Orašja, Prijedora i Tuzle.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik