Halal certifikat za "Bosfish"

Bez autora
Sep 14 2014

Kompanija "Bosnet", prva bh. firma koja proizvodi hranu za kućne ljubimce i uzgojne ribe pod brendiranim nazivom Quicker, Quick-paw i Bosfish, ispunila je sve preduvjete za dobijanje halal certifikata, a riječ je o prvom certifikatu u svijetu za proizvodnju hrane za konzumne ribe koje nosi halal certifikat. Halal certifikat ne znači samo da u hrani za ribe nema primjesa svinjetine, nego da je proizvodnja prilagođena najboljim svjetskim standardima. Ovo je prvi put da se certificiraju sirovine za ishranu životinja koje konzumira čovjek. Do sada je to samo bila direktno hrana čovjeka, a s ovim se produbljuje kontrola, kazao je vlasnik firme "Bosnet" Samir Lagarija. Kompanija Bosnet nalazi se u Hadžićima i trenutno zapošljava 65 ljudi, ali Lagarija najavljuje otvaranje novih radnih mjesta do kraja godine. U "Bosnetu" se ubrzano radi na proizvodni velikih količina hrane za ribe i kućne ljubimce za izvoz.

Halal certifikat za "Bosfish"Kompanija "Bosnet", prva bh. firma koja proizvodi hranu za kućne ljubimce i uzgojne ribe pod brendiranim nazivom Quicker, Quick-paw i Bosfish, ispunila je sve preduvjete za dobijanje halal certifikata, a riječ je o prvom certifikatu u svijetu za proizvodnju hrane za konzumne ribe koje nosi halal certifikat.

Halal certifikat ne znači samo da u hrani za ribe nema primjesa svinjetine, nego da je proizvodnja prilagođena najboljim svjetskim standardima.
 
- Ovo je prvi put da se certificiraju sirovine za ishranu životinja koje konzumira čovjek. Do sada je to samo bila direktno hrana čovjeka, a s ovim se produbljuje kontrola - kazao je vlasnik firme "Bosnet" Samir Lagarija.
 
Kompanija Bosnet nalazi se u Hadžićima i trenutno zapošljava 65 ljudi, ali Lagarija najavljuje otvaranje novih radnih mjesta do kraja godine. U "Bosnetu" se ubrzano radi na proizvodni velikih količina hrane za ribe i kućne ljubimce za izvoz.

"Bosnet" je u februaru ove godine započeo s proizvodnjom ekstrudirane suhe hrane za sve vrste kućnih ljubimaca (mačke i psi) i slatkovodnu i morsku ribu. Investicija od 30 miliona KM, jedna je od najvećih u privredi Bosne i Hercegovine ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik