U ponedjeljak se pušta u rad novo široko čelo u RMU "Breza"

Bez autora
Sep 14 2014

U jami Kamenice Rudnika mrkog uglja "Breza" u ponedjeljak će biti upriličeno puštanje u rad novog mehanizovanog širokočelnog kompleksa SHP TAGOR s otkopnom mašinom EICKHOOF SL-300, nabavljenog sredstvima JP Elektroprivreda BiH i repariranog širokočelnog kompleksa SHP THYSSEN u jami Sretno. Vrijednost investicije Elektroprivrede BiH - nabavka novog širokočelnog kompleksa je 19,5 miliona KM. Investicija je realizovana u okviru procesa dokapitalizacije rudnika u sastavu Koncerna EPBiH. Novo mehanizovano široko čelo i reparirano široko čelo u rad će pustiti Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH, Suad Ćosić, direktor RMU "Breza" i Piotr Broncel, član Uprave KOPEX s.a. Poljska.

U ponedjeljak se pušta u rad novo široko čelo u RMU "Breza"U jami Kamenice Rudnika mrkog uglja "Breza" u ponedjeljak će biti upriličeno puštanje u rad novog mehanizovanog širokočelnog kompleksa SHP TAGOR s otkopnom mašinom EICKHOOF SL-300, nabavljenog sredstvima JP Elektroprivreda BiH i repariranog širokočelnog kompleksa SHP THYSSEN u jami Sretno.

Vrijednost investicije Elektroprivrede BiH - nabavka novog širokočelnog kompleksa je 19,5 miliona KM. Investicija je realizovana u okviru procesa dokapitalizacije rudnika u sastavu Koncerna EPBiH.
 
Novo mehanizovano široko čelo i reparirano široko čelo u rad će pustiti Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH, Suad Ćosić, direktor RMU "Breza" i Piotr Broncel, član Uprave KOPEX s.a. Poljska.
 
Novi kompleks širokog čela sa otkopnom mašinom, kapaciteta minimun 1.500 tona /dan, izrađen je u skladu s posljednjim tehnološkim i tehničkim dostignućima u rudarstvu i značajan je doprinos humaniziranju rada i povećanju sigurnosti na radu. Novi kompleks stvorit će preduslove za veću i jeftiniju proizvodnju uglja iz podzemne eksploatacije u narednih 10 godina i omogućiti ostvarivanje planirane proizvodnje uglja.
 
U RMU "Breza" u okviru procesa dokapitalizacije bit će investirano 32.460.000 KM. Planirana ulaganja realizovana su u iznosu višem od 28 miliona KM, saopćeno je iz Službe za komunikacije Elektroprivrede BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik