Beograd: Hoteli niču na sve strane

Bez autora
Sep 14 2014

U Beogradu hoteli niču kao pečurke posle kiše. Nekoliko ih je već otvoreno krajem prošle i početkom ove godine, a u narednih 12 meseci prestonica će biti bogatija za skoro desetak manjih ili većih hotelskih objekata. I to u svim krajevima grada: od Novog Beograda, Mostarske petlje, pa do samog centra. Prvi „lepotan“ koji će primiti goste biće „Stari mlin“ u Bulevaru vojvode Mišića. Izgradnja luksuznog objekta iz lanca „Radison blu“ privodi se kraju, pa iako tačan dan otvaranja još nije poznat, u oktobru će prvi gosti, ali i 120 zaposlenih, kročiti u potpuno preobraženo industrijsko zdanje kraj „Bigza“. Radnički šlemovi sa fasada zgrade „Starog mlina“ premestili su se u unutrašnjnost objekta, gde se opremaju sobe, jedinstvene i zbog toga što će svaka nositi poseban amblem starog postrojenja.

Beograd: Hoteli niču na sve straneU Beogradu hoteli niču kao pečurke posle kiše. Nekoliko ih je već otvoreno krajem prošle i početkom ove godine, a u narednih 12 meseci prestonica će biti bogatija za skoro desetak manjih ili većih hotelskih objekata. I to u svim krajevima grada: od Novog Beograda, Mostarske petlje, pa do samog centra.

Prvi „lepotan“ koji će primiti goste biće „Stari mlin“ u Bulevaru vojvode Mišića. Izgradnja luksuznog objekta iz lanca „Radison blu“ privodi se kraju, pa iako tačan dan otvaranja još nije poznat, u oktobru će prvi gosti, ali i 120 zaposlenih, kročiti u potpuno preobraženo industrijsko zdanje kraj „Bigza“.

Radnički šlemovi sa fasada zgrade „Starog mlina“ premestili su se u unutrašnjnost objekta, gde se opremaju sobe, jedinstvene i zbog toga što će svaka nositi poseban amblem starog postrojenja.

- Sve što je u hotelu dizajnirano je i napravljeno po porudžbini, kao jedinstven koncept - objašnjavaju iz austrijske kompanije „Soravija“, koja je investitor kompleksa. - Trenutno radimo na dizajnu restorana u kome će biti dominantan bakar, kao što je to nekada bilo svojstveno industrijskom stilu. Restaurirane su čak i bakarne lampe.

Ispod svetlarnika na krovu male fabrike uživaće posetioci biznis-kluba, dok je prizemlje namenjeno velikom balskom holu. Ekskluzivni apartmani smešteni su u delu „Starog mlina“ paralelnom sa Bulevarom vojvode Mišića, čiji ulaz vodi ka recepciji i odvojenom hotelskom delu, dok se ostali smeštajni kapaciteti nalaze u staklenim zgradama iza restauriranog zdanja.

Posebno dizajniran slap ublažiće buku saobraćaja, dok su nekadašnji redovi granitnih kocaka nanizani u obliku talasa Dunava. Investitor se potrudio da Sajmu pridoda malu zelenu oazu na platou, koju će krasiti i skulptura, kao i dva sačuvana stuba iz mlina.

Poslovna kula

Poslovna kula, prva u klasi A sa desne obale Save, potpuno je gotova i čeka svoje zakupce, a sa njenih spratova u staklu pruža se pogled na novobeogradsku panoramu, kao i na budući plato sa fontanom.

„Meriot“ gotov do jeseni 2015. godine

Ogoljena čelična konstrukcija bivše zgrada „Jugodrvo“ kraj Narodnog pozorišta, najavljuje završetak prve faze radova na budućem hotelu svetskog lanca „Meriot“, zakazane za 20. novembar. Tada će početi radovi na unutrašnjosti objekta, kako bi moderno zdanje bilo spremno za svečano otvaranje u trećem kvartalu sledeće godine.

Gradilište hotelskog smeštaja sa četiri zvezdice u strogom centru grada svakodnevno pokriva oko 95 radnika, koji trenutno prilagođavaju čeličnu konstrukciju, gotovo jedinstvenu za period kada je napravljena.

U okviru originalnog gabarita objekta od 7.000 kvadrata, postojaće osam nadzemnih i dve podzemne etaže. U prizemlju očuvaće se mali deo nekadašnjeg platoa, gde će biti ulaz na recepciju i jedan lokal za izdavanje, dok će restoran sa barom i klubom biti smešten na prvom spratu. Podzemni nivoi rezervisani su za spa i fitnes centar i parking čiji će prilaz biti iz Dositejeve ulice.

Kapacitet od 114 soba opsluživaće 80 zaposlenih čija obuka počinje šest meseci pre početka rada hotela.

- Upravljanje hotelom poverili smo „Meriot korporaciji“ i njihov tim će odrediti broj i strukturu zaposlenih, organizovati obuku - kaže Branko Trkulja, direktor „PFB propertiz“ u čijem je vlasništvu hotel.

Smeštaj kod fabrike IMT

Novoizgrađeni objekat, završen još pre dve godine kraj fabrike IMT u Novom Beogradu, konačno će dobiti svoju namenu - hotel ekonomske klase. Enterijer „B hotel“, sa kapacitetom od 85 soba, još nije dovršen, ali se uveliko radi na tome, pa će lokacija u Zemunskoj ulici uskoro dobiti svoje goste sa auto-puta Beograd – Zagreb.

“Hedonik“ na auto-putu

PRE mesec dana otvoren je luksuzni restoran „Hedonik“ na auto-putu Beograd - Niš kod petlje Tranšped. Iako još čeka odobrenje kategorizacije od četiri zvezdice, gosti pristižu uglavnom iz inostranstva. Još nema u ponudi spa i velnes centra, dok se noćenja sa doručkom u sobama kreću od 6.800 do 8.800 dinara.

“Slavija“ dobija rivala

Hotel „Slavija luks“ dobija konkurenciju u kraju - nekoliko zgrada deli je od gradilišta novog hotela, čija veličina odaje da će biti u formi garni hotela, odnosno smeštaj manjeg kapaciteta sa uslugom prenoćišta. Dve podzemne etaže, sa prizemljem i četiri sprata zadržaće formu nekadašnje zgrade, koja je čuvala stari beogradski stil fasada.

Fasade za komšije

Stambene zgrade koje sa bočnih strana okružuju budući hotel, dobiće i mali poklon od novog komšije. Zarad velikog strpljenja koje su ukazali za buku sa gradilišta, ali i zbog boljeg imidža okoline, investitor će se pobrinuti da i njihove fasade zasijaju u novom ruhu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik