Poslovanje najbolje od 2004.

Bez autora
Sep 14 2014

Čak 69 odsto švajcarskih malih i srednjih preduzeća u potpunosti je zadovoljno svojim poslovanjem i komercijalnom aktivnošsću. To je najviša stopa za poslednjih 10 godina, otkrila je studija istrživačke kompanije Ernst&Jang (EY).U prethodnoj anketi, iz februara ove godine, koja je, kao i ovog puta obuhvatila 700 malih i srednjih preduzeća u Švajcarskoj, njih 66 odsto imalo je isti stav. Kako se navodi u studiji, većina preduzeća iz ove kateogorije (69 odsto) započelo je odlično drugu polovinu godine i zadovoljno je nivoom narudžbi, dok je samo četiri odsto njih prijavilo pad aktivnosti.

Poslovanje najbolje od 2004.Čak 69 odsto švajcarskih malih i srednjih preduzeća u potpunosti je zadovoljno svojim poslovanjem i komercijalnom aktivnošsću.

To je najviša stopa za poslednjih 10 godina, otkrila je studija istrživačke kompanije Ernst&Jang (EY).

U prethodnoj anketi, iz februara ove godine, koja je, kao i ovog puta obuhvatila 700 malih i srednjih preduzeća u Švajcarskoj, njih 66 odsto imalo je isti stav, preneo je švajcarski list 24 sata.

Kako se navodi u studiji, većina preduzeća iz ove kateogorije (69 odsto) započelo je odlično drugu polovinu godine i zadovoljno je nivoom narudžbi, dok je samo četiri odsto njih prijavilo pad aktivnosti.

Međutim, što se tiče očekivanja za naredne mesece, 42 odsto anketiranih firmi izražava optimizam, smatrajući da će nastaviti rast, dok je u februarskoj anketi optimističnu prognozu imalo njih 51 odsto.

Na pad očekivanja u pogledu ekonomskih perspektiva, uticao je nulti privredni rast u Švajcarskoj, zabeležen u drugom tromesečju 2014, ističu autori studije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik