Potpisivanjem ugovora i službeno započeo projekt rekonstrukcije hotela Dunav u Vukovaru

Bez autora
Sep 15 2014

Potpisivanjem ugovora o između tvrtke EURCO, Ministarstva poduzetništva i obrta i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske Unije i službeno je započeo projekt rekonstrukcije hotela Dunav u Vukovaru. Prema navodima iz tvrtke ukupno ulaganje u rekonstrukciju hotela iznosi preko 37,6 milijuna kuna dok je projekt sufinanciran u iznosu od gotovo 16,5 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Navodi se kako je Hotel Dunav koncipiran kao gradski, poslovno – odmorišni hotel sa četiri zvjezdice, sa 79 smještajnih jedinica koje će nuditi ukupno 158 kreveta. Najavljuju se i novi ugostiteljski, kongresni, wellness i fitness sadržaji ali i otvaranje novih 48 radnih mjesta.

Potpisivanjem ugovora i službeno započeo projekt rekonstrukcije hotela Dunav u VukovaruPotpisivanjem ugovora o između tvrtke EURCO, Ministarstva poduzetništva i obrta i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske Unije i službeno je započeo projekt rekonstrukcije hotela Dunav u Vukovaru.

Prema navodima iz tvrtke ukupno ulaganje u rekonstrukciju hotela iznosi preko 37,6 milijuna kuna dok je projekt sufinanciran u iznosu od gotovo 16,5 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Navodi se kako je Hotel Dunav koncipiran kao gradski, poslovno – odmorišni hotel sa četiri zvjezdice, sa 79 smještajnih jedinica koje će nuditi ukupno 158 kreveta. Najavljuju se i novi ugostiteljski, kongresni, wellness i fitness sadržaji ali i otvaranje novih 48 radnih mjesta.

– Nadamo se da će naša investicija u hotel Dunav koji se nalazi na centralnoj lokaciji u gradu Vukovaru poslužiti kao primjer te potaknuti lokalnu upravu i državu na suradnju u revitalizaciji ovoga dijela grada, navode iz Eurca dodajući kako se otvaranje novouređenog hotela očekuje u lipnju 2016. godine.

Hotel Dunav jedan je od prepoznatljivih simbola grada Vukovara koji se nalazi na samom ušću Vuke u Dunav. Tijekom Domovinskog rata je teško oštećen tako da niti nakon djelomične sanacije nikada nisu korištene sve sobe. Jedno vrijeme hotel je služio i kao studentski restoran za studente sa vukovarskog veleučilišta Lavoslav Ružička. Privatizacijom Vupika, u čijem sastavu je hotel i bio od sve vrijeme od njegove izgradnje, vlasnik Hotel Dunav postao je koncern Agrokor. Kasnijim poslovnim potezima on je prešao u vlasništvo vinkovačke tvrtke Eurco koja će ga sada obnoviti i privesti k svrsi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik