Poljoprivrednicima uručeni ugovori za nabavku opreme za navodnjavanje i plasteničku proizvodnju

Bez autora
Sep 15 2014

Vršilac funkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bugarski uručio je novih 105 ugovora, na osnovu konkursa o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje opreme za navodnjavanje i za plastenike, odnosno poljoprivrednu proizvodnju u zaštićenom prostoru. Samo danas novih 500 hektara u Vojvodini ide pod sistem za navodnjavanje i 110.000 kvadratnih metara ćemo staviti u plastenike za intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju, rekao je Bugarski prilikom uručenja ugovora poljoprivrednicima, čija vrednost iznosi 50 miliona dinara. To je politika koju vode Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, naglasio je Bugarski, da udružujemo sredstva sa poljoprivrednicima onako kako se to radi u Evropskoj uniji. Na taj način, praktično, za dve godine: u 2013. i 2014. godini, obezbeđeno je navodnjavanje na 15.000 hektara i oko 50 hektara pod plastenicima.

Poljoprivrednicima uručeni ugovori za nabavku opreme za navodnjavanje i plasteničku proizvodnjuVršilac funkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bugarski uručio je novih 105 ugovora, na osnovu konkursa o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje opreme za navodnjavanje i za plastenike, odnosno poljoprivrednu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Samo danas novih 500 hektara u Vojvodini ide pod sistem za navodnjavanje i 110.000 kvadratnih metara ćemo staviti u plastenike za intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju, rekao je Bugarski prilikom uručenja ugovora poljoprivrednicima, čija vrednost iznosi 50 miliona dinara.

To je politika koju vode Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, naglasio je Bugarski, da udružujemo sredstva sa poljoprivrednicima onako kako se to radi u Evropskoj uniji. Na taj način, praktično, za dve godine: u 2013. i 2014. godini, obezbeđeno je navodnjavanje na 15.000 hektara i oko 50 hektara pod plastenicima.

Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu želi da zajedno sa poljoprivrednicima izgradi sistem koji će omogućiti da budemo konkurentniji, ne samo na evropskom, već i na svetskom tržištu. Želimo da stvorimo sistem poljoprivrede u Vojvodini, koji će, na prvom mestu, da očuva selo i omogući mladima da ostanu na selu. To je razlog što smatramo da pojedini ugovori koji se potpisuju sa investitorima - nisu dobri. A nisu dobri samo zato što to državno zemljište koje se daje, treba da bude iskorišćeno kao instrument razvoja za mlade, pre svega da se bave poljoprivredom i da ostanu da žive u svojim sredinama. A mi ćemo, pored toga, da, na primer, renoviramo školu, sagradimo dom zdravlja i da kvalitet života na selu ne bude lošiji nego što je u gradu, izjavio je Branislav Bugarski.

Ovo je deseti put da se potpisuju ugovori za navodnjavanje i treći put za plastenike. Danas je uručen 41 ugovor za plasteničku proizvodnju i 64 ugovora za opremu za navodnjavanje: izgradnju eksploatacionih bunara, nabavku opreme za bunare, opreme za navodnjavanje, sistema „kap po kap“, linija za navodnjavanje, izgradnju cevovoda i troškovi izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju eksploatacionih bunara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik