Veliko interesovanje za srpske izlagače na sajmu hrane u Moskvi

Bez autora
Sep 15 2014

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je danas da je nastup Srbije na 23. međunarodnom sajmu hrane "World food" u Moskvi izuzetno zapažen.Bogosavljević-Bošković, koja je prisustvovala današnjem otvaranju ove manifestacije, istakla je da su štandovi naših izlagača već prvog dana privukli veliku pažnju posetilaca. Srbija na ovom skupu učestvuje sa više od 20 izlagača iz oblasti industrije mesa, mleka, konditorskih proizvoda i pića, navela je ona.

Veliko interesovanje za srpske izlagače na sajmu hrane u MoskviMinistar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je danas da je nastup Srbije na 23. međunarodnom sajmu hrane "World food" u Moskvi izuzetno zapažen.

Bogosavljević-Bošković, koja je prisustvovala današnjem otvaranju ove manifestacije, istakla je u izjavi za agenciju Tanjug da su štandovi naših izlagača već prvog dana privukli veliku pažnju posetilaca.

Srbija na ovom skupu učestvuje sa više od 20 izlagača iz oblasti industrije mesa, mleka, konditorskih proizvoda i pića, navela je ona.

Interesovanje koje postoji za naše poljoprivredne i prehrambene proizvode, kako je ocenila, treba iskoristiti u pravcu jačanja domaće ekonomije.

Prema njenim rečima, ova manifestacija je izuzetno važna zbog toga što ne predstavlja samo sajamsku izložbu, već pruža i mogućnost jačanja privrednih veza kroz razmenu kontakata, znanja i iskustava.

Danas otvoreni sajam jedan je od najvećih sajmova hrane i pića u svetu, a okupio je 1.600 uglednih kompanija iz 76 zemalja sveta, ukazala je Bogosavljević-Bošković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik