"Fijat" i dalje vodeći izvoznik iz Srbije

Bez autora
Sep 15 2014

Kompanija "Fijat automobili Srbija" u prvih osam meseci izvezla je automobile za 947,2 miliona evra i nalazi se na prvom mestu liste 15 najvećih srpskih izvoznika koju je objavilo Ministarstvo finansija. "Fijat" je vodeći izvoznik iz Srbije u prvih osam meseci ove godine uprkos usporavanju izvoza u avgustu zbog kolektovnog odmora i redovnog remonta fabričke opreme, navodi Ministarstvo finansija. Na toj listi na drugom mestu je Naftna industrija Srbije sa 255,4 miliona evra, a na trećem "Tigar tajers" iz Pirota sa 158 milion evra. Među najvećim izvoznicima su i "Gorenje Srbija" sa 120,4 miliona evra, HIP Petrohemija iz Pančeva sa 118,3 miliona evra, Železara Smederevo sa 115,6 miliona evra i "Tetrapak" iz Beograda sa izvozom od 101,8 miliona evra.

"Fijat" i dalje vodeći izvoznik iz SrbijeKompanija "Fijat automobili Srbija" u prvih osam meseci izvezla je automobile za 947,2 miliona evra i nalazi se na prvom mestu liste 15 najvećih srpskih izvoznika koju je objavilo Ministarstvo finansija.

"Fijat" je vodeći izvoznik iz Srbije u prvih osam meseci ove godine uprkos usporavanju izvoza u avgustu zbog kolektovnog odmora i redovnog remonta fabričke opreme, navodi Ministarstvo finansija, prenosi Beta.

Na toj listi na drugom mestu je Naftna industrija Srbije sa 255,4 miliona evra, a na trećem "Tigar tajers" iz Pirota sa 158 milion evra.

Među najvećim izvoznicima su i "Gorenje Srbija" sa 120,4 miliona evra, HIP Petrohemija iz Pančeva sa 118,3 miliona evra, Železara Smederevo sa 115,6 miliona evra i "Tetrapak" iz Beograda sa izvozom od 101,8 miliona evra.

Slede "Hemofarm" iz Vršca sa 95,5 miliona evra, "Tarket" iz Bačke Palanke sa 82,4 miliona, Jura korporacija iz Rače sa 79,8 miliona evra, "Bol pekidžing" sa 74,8 miliona evra, RTB Invest iz Bora sa izvozom od 66,7 miliona.

Prema podacima Uprave carina, uspešni izvoznici su i "Sirmijum stil" iz Sremske Mitrovice sa 65,1 miliona, "Impol Seval" iz Sevojna sa 64,5 miliona i fabrika čarapa "Vali" iz Beloševca, čiji je izvoz u prvih osam meseci ove godine bio 58,5 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik