Formira se najveća turistička firma

Bez autora
Sep 16 2014

Nemačka turistička grupacija TUI i njena britanska filijala TUI Travel najavile su spajanje u jedinstvenu kompaniju. Ta kompanija će biti najveća u sektoru turizma, na globalnom nivou.Nova grupacija, koja će zadržati ime nemačke kompanije TUI AG, biće smeštena u Nemačkoj, njena tržišna vrednost iznosicze oko 6,5 milijardi evra i najviše će kotirati na Londonskoj berzi.

Formira se najveća turistička firmaNemačka turistička grupacija TUI i njena britanska filijala TUI Travel najavile su spajanje u jedinstvenu kompaniju.

Ta kompanija će biti najveća u sektoru turizma, na globalnom nivou.

Nova grupacija, koja će zadržati ime nemačke kompanije TUI AG, biće smeštena u Nemačkoj, njena tržišna vrednost iznosicze oko 6,5 milijardi evra i najviše će kotirati na Londonskoj berzi, prenosi Rojters.

Glavni akcionar TUI AG, Aleksej Mordašov, dao je saglasnost za ovu operaciju koja će novoj grupaciji omogućiti brži rast. Dve kompanije najavljuju akviziciju još 30 hotela i kupovinu dva dodatna broda za krstarenje.

Između ostalog, zahvaljujući ovom spajanju, očekuje se ušteda od oko 45 miliona evra godišnje. Operacija će biti završena do kraja tekuće godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik