Prikupljanje neobvezujućih ponuda za ljubljansko Žito

Bez autora
Sep 16 2014

Slovenski državni holding (SDH) i još šest fondova udruženih u prodajnom konzorciju u utorak su otvorili prvu fazu prodaje 51,55 posto dionica ljubljanskog "Žita", prehrambene tvrtke čija je trenutačna vrijednost, prema kotaciji dionice na Ljubljanskoj burzi, 42,7 milijuna eura. U prvoj fazi potencijalni kupci do 31. listopada moraju dostaviti neobvezujuće ponude. Nakon isteka tog roka prodajni konzorcij odlučiti će koje će tvrtke pozvati u drugu prodajnu fazu, kada će potencijalnim investitorima biti omogućen dubinski pregled poslovanja "Žita" i predaja obvezujućih ponuda.

Prikupljanje neobvezujućih ponuda za ljubljansko ŽitoSlovenski državni holding (SDH) i još šest fondova udruženih u prodajnom konzorciju u utorak su otvorili prvu fazu prodaje 51,55 posto dionica ljubljanskog "Žita", prehrambene tvrtke čija je trenutačna vrijednost, prema kotaciji dionice na Ljubljanskoj burzi, 42,7 milijuna eura.

U prvoj fazi potencijalni kupci do 31. listopada moraju dostaviti neobvezujuće ponude. Nakon isteka tog roka prodajni konzorcij odlučiti će koje će tvrtke pozvati u drugu prodajnu fazu, kada će potencijalnim investitorima biti omogućen dubinski pregled poslovanja "Žita" i predaja obvezujućih ponuda.

"Žito" je jedan od najvećih proizvođača prehrambenih proizvoda u Sloveniji i regiji, s produktima u paleti od pekarskih proizvoda i slastica do smrznute hrane, tjestenina, začina i drugih proizvoda.

"Žito" je jedna od 15 kompanija koje su vlada i parlament prošle godine stavili na listu tvrtki namijenjenih prodaji, kako bi se smanjio udio države u vlasništvu i upravljanju gospodarskim tvrtkama.

Među potencijalnim kupcimaranije su se spominali hrvatski Granolio te srbijanska MK Grupa u vlasništvu Miodraga Kostića.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik