Kineska Poly grupa želi energetske projekte u Crnoj Gori

Bez autora
Sep 16 2014

Kineska Poly grupa spremna je doprinjeti realizaciji velikih energetskih projekata u Crnoj Gori, poput izgradnje hidroelektrana (HE) na Morači i Komarnici i termoelektrane (TE) Maoče, rekli su njeni predstavnici. Potpredsjednik Poly grupe, Dai Ning, je na sastanku sa ministrom ekonomije Vladimirom Kavarićem, rekao da je ta korporacija upoznata sa idejom o izgradnji HE i TE i planovima za izvoz struje. U tom smislu, zainteresirani smo pružiti doprinos u realizaciji velikih projekata iz područja energetike, uz odgovarajuću podršku kineskih banaka, rekao je Ning. Iz Ministarstva ekonomije je priopćeno da je Kavarić priopćio da je energetika jedna od glavnih komparativnih prednosti Crne Gore. On je predstavnike Poly grupe informirao o projektu gradnje podmorskog kabla između Crne Gore i Italije, kao i o statusu realizacije projekta drugog bloka TE Pljevlja.

Kineska Poly grupa želi energetske projekte u Crnoj GoriKineska Poly grupa spremna je doprinjeti realizaciji velikih energetskih projekata u Crnoj Gori, poput izgradnje hidroelektrana (HE) na Morači i Komarnici i termoelektrane (TE) Maoče, rekli su njeni predstavnici.

Potpredsjednik Poly grupe, Dai Ning, je na sastanku sa ministrom ekonomije Vladimirom Kavarićem, rekao da je ta korporacija upoznata sa idejom o izgradnji HE i TE i planovima za izvoz struje.

„U tom smislu, zainteresirani smo pružiti doprinos u realizaciji velikih projekata iz područja energetike, uz odgovarajuću podršku kineskih banaka", rekao je Ning, prenosi agencija Mina business.

Iz Ministarstva ekonomije je priopćeno da je Kavarić priopćio da je energetika jedna od glavnih komparativnih prednosti Crne Gore. On je predstavnike Poly grupe informirao o projektu gradnje podmorskog kabla između Crne Gore i Italije, kao i o statusu realizacije projekta drugog bloka TE Pljevlja.

Na sastanku je bilo riječi i o izgradnji vjetroelektrana i malih hidroelektrana.

„Za projekte HE Morača i Komarnica i TE Maoče odluku o realizaciji ćemo donijeti nakon što dobijemo konkretan prijedlog investitora. Otvoreni smo za sve razgovore kada su u pitanju ti projekti i način za njihovu realizaciju", rekao je Kavarić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik