U Bizovačke toplice bit će uloženo 40 milijuna eura

Bez autora
Sep 16 2014

Do lipnja sljedeće godine trebala bi biti završena prva faza uređenja kompleksa Bizovačkih toplica vrijedna oko 45 milijuna kuna. Najavio je to Jako Andabak, predsjednik Uprave Sunce koncerna i vlasnik Bizovačkih toplica koje je kupio prije tri mjeseca za 14,86 milijuna kuna. Prva faza uključuje uređenje postojećeg objekta, uključujući i bazenski kompleks te izgradnju novih 60 smještajnih jedinica u lječilišnom dijelu koji će biti najsuvremenije opremljen te jednog dodatnog kata. Lječilišni dio nam je prioritet i očekujem da će biti završen oko ožujka 2015., nakon čega bismo pacijente preselili u novi prostor i početi obnovu starog smještajnog dijela hotela. U međuvremenu će se raditi i rekonstrukcija energetike, grijanja, hlađenja itd, rekao je Andabak na sastanku s osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem, koji ga je primio zahvalivši mu se pri tome što je odlučio investirati u Bizovačke toplice.

U Bizovačke toplice bit će uloženo 40 milijuna euraDo lipnja sljedeće godine trebala bi biti završena prva faza uređenja kompleksa Bizovačkih toplica vrijedna oko 45 milijuna kuna. Najavio je to Jako Andabak, predsjednik Uprave Sunce koncerna i vlasnik Bizovačkih toplica koje je kupio prije tri mjeseca za 14,86 milijuna kuna.

- Prva faza uključuje uređenje postojećeg objekta, uključujući i bazenski kompleks te izgradnju novih 60 smještajnih jedinica u lječilišnom dijelu koji će biti najsuvremenije opremljen te jednog dodatnog kata. Lječilišni dio nam je prioritet i očekujem da će biti završen oko ožujka 2015., nakon čega bismo pacijente preselili u novi prostor i početi obnovu starog smještajnog dijela hotela. U međuvremenu će se raditi i rekonstrukcija energetike, grijanja, hlađenja itd. - rekao je Andabak na sastanku s osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem, koji ga je primio zahvalivši mu se pri tome što je odlučio investirati u Bizovačke toplice.

Andabak: "U Bizovačke toplice investirat ću 30 milijuna eura"

Druga faza Andabakovog projekta pak ovisi o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa i ona će započeti nakon što cjelokupno zemljište dođe u njegovo vlasništvo.

- U toj fazi naglasak će biti na turizmu. Idemo u izgradnju novog suvremeno opremljenog bazenskog kompleksa i novih otvorenih bazena. Imamo viziju izgraditi i eko-etno selo u kojem ćemo uzgajati barem sitne začine za našu kuhinju. Trebalo bi tu biti i neko jezerce čime bismo zaokružili jednu priču i tematski je prikazali - najavio je Andabak, kazavši da ne zna koliko će ga stajati druga faza radova, ali procjenjuje da bi ukupna investicija u Bizovačke toplice mogla iznositi između 30 i 40 milijuna eura.

Istaknuo je i kako su Bizovačke toplice trenutno u najnižem cjenovnom razredu u odnosu na ostatak hrvatskih hotelskih kompleksa s vanjskim i unutrašnjim bazenima, odnosno na aquaparkove. Dodao je i kako im ljetna sezona zbog vremenskih prilika nije ispunila očekivanja, ali slično je i drugdje u Hrvatskoj, kao i u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Srbiji... Trenutno je u Bizovačkim toplicama zaposleno 110 radnika, a nakon završetka prve faze bit će ih oko 200.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik