Uskoro spajanje Puteva i Koridora

Bez autora
Sep 16 2014

Javna preduzeća Putevi Srbije i Koridori Srbije biće spojena do prve nedelje decembra, objavilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćjaja i infrastrukture. Na predlog tog ministarstva, Vlada Srbije je 13. septembra usvojila Nacrt ugovora o pripajanju Koridora Srbije preduzeću Putevi Srbije. Skupština Koridora Srbije i Nadzorni odbor Putevi Srbije bi do 27.oktobra trebalo da odobre ugovor o statusnoj promeni. Koridori Srbije su pre pet godina razdvojeni od Puteva Srbije, što je, po oceni Vlade Srbije, bilo pogrešno jer je iskustvo razvijenih zemalja da je racionalnije da jedno preduzeće bude zaduženo za izgradnju puteva i održavanje u upravljanje putnom infrastrukturomom.

Uskoro spajanje Puteva i KoridoraJavna preduzeća Putevi Srbije i Koridori Srbije biće spojena do prve nedelje decembra, objavilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćjaja i infrastrukture.

Na predlog tog ministarstva, Vlada Srbije je 13. septembra usvojila Nacrt ugovora o pripajanju Koridora Srbije preduzeću Putevi Srbije.

Skupština Koridora Srbije i Nadzorni odbor Putevi Srbije bi do 27.oktobra trebalo da odobre ugovor o statusnoj promeni.

Koridori Srbije su pre pet godina razdvojeni od Puteva Srbije, što je, po oceni Vlade Srbije, bilo pogrešno jer je iskustvo razvijenih zemalja da je racionalnije da jedno preduzeće bude zaduženo za izgradnju puteva i održavanje u upravljanje putnom infrastrukturomom.

Putevi Srbije zapošljavaju 1.100 ljudi a Koridori Srbije oko 100.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik