Majkrosoft preuzima tvorca igrice Majnkraft

Bez autora
Sep 16 2014

Američka softverska kompanija Majkrosoft će za 2,5 milijardi dolara preuzeti švedsku softversku kompaniju Mojang, koja stoji iza jedne od najpopularnijih igrica na svetu - Majnkrafta (Minecraft).Od lansiranja ove igrice u 2009. godini, koja omogućava korisnicima da sami grade i istražuju jedan virtuelni svet, Majnkraft je "skinuta" sa interneta 100 miliona puta. Očekuje se da pomenuti ugovor biti potpisan do kraja ove godine, a akvizicija zaključena u fiskalnoj 2015. godini.

Majkrosoft preuzima tvorca igrice MajnkraftAmerička softverska kompanija Majkrosoft će za 2,5 milijardi dolara preuzeti švedsku softversku kompaniju Mojang, koja stoji iza jedne od najpopularnijih igrica na svetu - Majnkrafta (Minecraft).

Od lansiranja ove igrice u 2009. godini, koja omogućava korisnicima da sami grade i istražuju jedan virtuelni svet, Majnkraft je "skinuta" sa interneta 100 miliona puta, javlja agencija AP.

Očekuje se da pomenuti ugovor biti potpisan do kraja ove godine, a akvizicija zaključena u fiskalnoj 2015. godini. Zahvaljujući toj akviziciji, Majkrosoft, koji je pre svega poznat po poslovnim softverima poput "vorda" i "autluka", uspeće da proširi svoju igračku filijalu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik