Objavljen tender za Poliex

Bez autora
Sep 17 2014

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte objavio je danas tender za prodaju 50,75 odsto državnog udjela u Hemijskoj industriji Poliex iz Berana, na koji se ponude mogu dostavljati do 30. oktobra. Iz Tenderske komisije je objašnjeno da učesnici na tenderu moraju imati iskustvo u oblasti proizvodnje privrednih i vojnih eksploziva u prethodnih pet godina ili godišnji poslovni prihod od sedam miliona eura u posljednjoj poslovnoj godini i pismo namjere ili sklopljen ugovor ugovor o upravljanju sa kompanijom koja ispunjava kvalifikacione uslove. Učesnik na tenderu, koji otkupio tendersku dokumentaciju, može formirati konzorcijum, pod uslovom da jedan član ispunjava kvalifikacione uslove. Ugovor o konzorcijumu mora da sadrži odredbe kojima se jasno i nedvosmisleno definiše neograničena solidarnost sa ostalim članovima za obaveze iz ponude. Tenderska komisija će, kako je saopšteno, zainteresovanim ponuđačima dostaviti instrukcije za plaćanje tenderske dokumentacije, koja košta pet hiljada eura, kao i izjavu o povjerljivosti.

Objavljen tender za PoliexSavjet za privatizaciju i kapitalne projekte objavio je danas tender za prodaju 50,75 odsto državnog udjela u Hemijskoj industriji Poliex iz Berana, na koji se ponude mogu dostavljati do 30. oktobra.

Iz Tenderske komisije je objašnjeno da učesnici na tenderu moraju imati iskustvo u oblasti proizvodnje privrednih i vojnih eksploziva u prethodnih pet godina ili godišnji poslovni prihod od sedam miliona eura u posljednjoj poslovnoj godini i pismo namjere ili sklopljen ugovor ugovor o upravljanju sa kompanijom koja ispunjava kvalifikacione uslove.

Učesnik na tenderu, koji otkupio tendersku dokumentaciju, može formirati konzorcijum, pod uslovom da jedan član ispunjava kvalifikacione uslove. Ugovor o konzorcijumu mora da sadrži odredbe kojima se jasno i nedvosmisleno definiše neograničena solidarnost sa ostalim članovima za obaveze iz ponude.

Tenderska komisija će, kako je saopšteno, zainteresovanim ponuđačima dostaviti instrukcije za plaćanje tenderske dokumentacije, koja košta pet hiljada eura, kao i izjavu o povjerljivosti.

Zainteresovani ponuđači treba da uz ponudu dostave i dokaz o uplaćenom depozitu ili garanciju za ponudu u korist Savjeta za privatizaciju od 200 hiljada eura u formi bezuslovne bankarske garancije naplative na prvi poziv. Garanciju mora izdati banka koja ima kreditni rejting najmanje BBB prema agenciji Standard and Poor's ili ona koju Tenderska komisija odobri.

Izabrani ponuđač dužan je da u roku definisanom kupoprodajnim ugovorom uplati novac za imovinu preduzeća.

Poliex je osnovan kao akcionarsko društvo sa ukupno registrovanim kapitalom od 2,2 miliona eura, podijeljenim na 389,75 hiljada akcija nominalne vrijednosti 5,68 eura.

Na prodaju je ponuđeno 26,65 odsto dionica Poliexa koje pripadaju Vladi, 19,75 odsto u vlasništvu države i 4,35 odsto Fonda za obeštećenje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik