Kazahstanski investitori zainteresirani za zajedničko ulaganje s Podravkom

Bez autora
Sep 17 2014

Jako kazahstansko gospodarsko i političko izaslanstvo idućeg tjedna posjetit će Hrvatsku. Riječ je o izaslanstvu Istočnokazahstanske regije koje je zainteresirano za niz ulaganja u Hrvatsku. Vjerojatno najzanimljiviji čini se projekt gradnje zajedničkih pogona s Podravkom za proizvodnju hrane, dječje hrane i lijekova. Kazahstansko izaslanstvo sastat će se s vodstvom Podravke iduće subote, 27. rujna. Osim toga, Kazahstanci će razgovarati i sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, a tema razgovora bit će komunalno gospodarenje, graditeljstvo, urbanizacija i avio prijevoz. Poznato je da je gradonačelnik Zagreba početkom srpnja posjetio Kazahstan. Tada su Kazahstanci izrazili interes za prenošenje iskustava Zagreba u organizaciji gradskog prijevoza, prvenstveno u autobusnom prijevozu.

Kazahstanski investitori zainteresirani za zajedničko ulaganje s PodravkomJako kazahstansko gospodarsko i političko izaslanstvo idućeg tjedna posjetit će Hrvatsku.

Riječ je o izaslanstvu Istočnokazahstanske regije koje je zainteresirano za niz ulaganja u Hrvatsku. Vjerojatno najzanimljiviji čini se projekt gradnje zajedničkih pogona s Podravkom za proizvodnju hrane, dječje hrane i lijekova.

Kazahstansko izaslanstvo sastat će se s vodstvom Podravke iduće subote, 27. rujna. Osim toga, Kazahstanci će razgovarati i sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, a tema razgovora bit će komunalno gospodarenje, graditeljstvo, urbanizacija i avio prijevoz. Poznato je da je gradonačelnik Zagreba početkom srpnja posjetio Kazahstan. Tada su Kazahstanci izrazili interes za prenošenje iskustava Zagreba u organizaciji gradskog prijevoza, prvenstveno u autobusnom prijevozu. No, grad Astana planira uvođenje i tramvajskog prometa, pa će ovoga puta s tim u vezi obaviti daljnje razgovore. Kazahstansko će izaslanstvo održati razgovore i sa Hrvatskom zajednicom županija, odnosno njezinim predsjednikom Tomislavom Tolušićem.

Predstavnici Istočnokazahstanske regije sastat će se i sa vodstvom Kinesko – jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA). Poznato je da je izaslanstvo CSEBA-e u svibnju posjetilo Kazahstan, gdje je razgovaralo o nizu potencijalnih poslova s ovom azijskom državom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik