Sojaprotein povećala prihode

Bez autora
Sep 17 2014

Kompanija Sojaprotein objavila je danas da je u prvom polugištu 2014. imala rast poslovnih prihoda za skoro 30 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Kao rezultat realizovanih investicija i sprovedene optimizacije poslovanja, prihodi od prodaje uvećani su za preko 2,6 milijarde dinara, odnosno za 77,45 odsto, a rast je zabeležen i na domaćem i na inostranom tržištu, navela je ta fabrika za preradu soje. Napominje se da se čelu Sojaproteina, kompanije članice Viktorija grupe (Victoria Group), od avgusta nalazi Siniša Košutić. Kako se ističe, novi genralni direktor donosi bogato iskustvo u oblasti uljarskog biznisa ostvarenog u fabrici Viktorijaoil (Vicotoriaoil), članici Victorija grupe, kao i u fabrici ulja Vital.

Sojaprotein povećala prihodeKompanija Sojaprotein objavila je danas da je u prvom polugištu 2014. imala rast poslovnih prihoda za skoro 30 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"Kao rezultat realizovanih investicija i sprovedene optimizacije poslovanja, prihodi od prodaje uvećani su za preko 2,6 milijarde dinara, odnosno za 77,45 odsto, a rast je zabeležen i na domaćem i na inostranom tržištu", navela je ta fabrika za preradu soje (sojaprotein.rs).

Napominje se da se čelu Sojaproteina, kompanije članice Viktorija grupe (Victoria Group), od avgusta nalazi Siniša Košutić.

Kako se ističe, novi genralni direktor donosi bogato iskustvo u oblasti uljarskog biznisa ostvarenog u fabrici Viktorijaoil (Vicotoriaoil), članici Victorija grupe, kao i u fabrici ulja Vital.

Sojaprotein je, kako se navodi na kompanijskom sajtu, najveća fabrika za preradu soje u Srbiji, a po raznovrsnosti i kvalitetu proizvoda, kao i kapacitetu prerade od 250.000 tona godišnje, spada među najznačajnije prerađivače soje i u centralnoj i jugoistočnoj Evropi.

Istovremeno je, kako se ističe, jedna je od malobrojnih kompanija koja prerađuje isključivo genetski nemodifikovano sojino zrno (non-GMO), strogo kontrolisanog porekla i kvaliteta, što daje dodatnu vrednost celokupnom asortimanu koji kompanija dalje plasira na domaća i inostrana tržišta.

Navodi se da je kapacitet prerade Sojparoteina je u periodu od 2002. do 2012. godine udvostručen sa 126.000 na 250.000 tona, da je izvoz uvećan za devet puta sa 5,9 miliona evra u odnosu na 44,6 miliona evra), a ukupan prihod sa 54 miliona evra na 133 miliona evra.

Sojaprotein izvozi na 40 tržišta (Evropska enija, CEFTA i EFTA, Rusija, Turska, zemlje Bliskog i Srednjeg istoka i Severne Afrike), na kojima je u 2012. ostvario više od 56 miliona evra prihoda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik