Tanjug tražio da se privatizuje

Bez autora
Sep 17 2014

Državna novinska agencija Tanjug i 10 lokalnih medija podneli su Agenciji za privatizaciju inicijativu za pokretanje privatizacije tih preduzeća. Odluku o metodu privatizacije Agencija će doneti u roku od 90 dana.Rok za privatizaciju medija u vlasništvu države, pokrajine i lokalne samouprave je 1. jul 2015. U državnom vlasništvu je 81 medij. Izlazak države iz medija i transparentnost finansiranja su među prioritetima u izveštaju o skriningu za poglavlje 23 u pristupnim pregovorima sa EU o pravosuđu i ljudskim pravima.

Tanjug tražio da se privatizujeDržavna novinska agencija Tanjug i 10 lokalnih medija podneli su Agenciji za privatizaciju inicijativu za pokretanje privatizacije tih preduzeća, javlja EurActiv, pozivajući se saznanja Bete u Agenciji za privatizaciju.

Odluku o metodu privatizacije Agencija će doneti u roku od 90 dana.

Rok za privatizaciju medija u vlasništvu države, pokrajine i lokalne samouprave je 1. jul 2015. U državnom vlasništvu je 81 medij.

Izlazak države iz medija i transparentnost finansiranja su među prioritetima u izveštaju o skriningu za poglavlje 23 u pristupnim pregovorima sa EU o pravosuđu i ljudskim pravima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik