Tokom 2014. biće isporučeno 1,2 milijarde smartfona

Bez autora
Sep 17 2014

Istraživačka kompanija Juniper je objavila rezultate prema kojima će isporuke smartfona širom sveta tokom ove godine dostići 1,2 milijarde jedinica.Ovo je povećanje od 19 odsto u odnosu na 2013. godinu: iako će najveći deo ove isporuke dolaziti od strane razvijenih tržišta, proizvođačima telefona sve više postaju bitna i tržišta u razvoju. Razlika između ova dva tržišta se smanjuje, što se očitava i u pojačanoj prodaji jeftinih telefona (između 75 i 150 dolara) kao i ultra jeftinih modela (ispod 75 dolara).

Tokom 2014. biće isporučeno 1,2 milijarde smartfonaIstraživačka kompanija Juniper je objavila rezultate prema kojima će isporuke smartfona širom sveta tokom ove godine dostići 1,2 milijarde jedinica.

Ovo je povećanje od 19 odsto u odnosu na 2013. godinu: iako će najveći deo ove isporuke dolaziti od strane razvijenih tržišta, proizvođačima telefona sve više postaju bitna i tržišta u razvoju. Razlika između ova dva tržišta se smanjuje, što se očitava i u pojačanoj prodaji jeftinih telefona (između 75 i 150 dolara) kao i ultra jeftinih modela (ispod 75 dolara).

S druge strane prihvatanje telefona na razvijenim tržištima Amerike i Evrope počinje da se osipa. Apple i Samsung dominiraju sa učešćem od 45 odsto u globalnoj isporuci smartfona ove godine. Mada, primetno je da su obe kompanije imale pad isporuke tokom jula - Samsung je pao sa 32,6 osto na 25,2 odsto, dok je Apple imao pad na 11,9 odsto sa 13,4 odsto. S druge strane, tu su kompanije koje su imale dobar period, a među njima se najviše ističe kineski Xiaomi, koji je ostvario rast sa 1,8 odsto na 5,1 odsto u isporuci telefona i sada je peti najveći proizvođač smartfona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik