UAE nastavljaju da investiraju u Srbiju

Bez autora
Sep 18 2014

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić iskazao je danas zahvalnost princu prestolonasledniku Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeiku Muhamedu bin Zajedu al Nahjanu na dosadašnjim investicijama u Srbiju, i istakao važnost daljeg jačanja bilateralnih odnosa, naročito u oblasti ekonomije. Nikolić je naglasio da je Srbija spremna da brojnim projektima privuče investicije iz UAE i uloži maksimalne napore kako bi u saradnji sa investitorima iz te zemlje pokrenula svoju ekonomiju. Tradicija prijateljstva naroda dveju zemalja iskovana je u vreme kada je Srbija bila u mnogo boljem ekonomskom položaju nego sada. Pomažući Srbiju, njeni prijatelji iz Emirata kroz investicije iskazuju svoju zahvalnost, ocenio je predsednik Srbije. Šeik Muhamed bin Zajed je istakao lično prijateljstvo sa predsednikom Nikolićem, i naglasio da je za kratko vreme učinjeno mnogo toga na obnovi saradnje naroda Srbije i UAE.

UAE nastavljaju da investiraju u SrbijuPredsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić iskazao je danas zahvalnost princu prestolonasledniku Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeiku Muhamedu bin Zajedu al Nahjanu na dosadašnjim investicijama u Srbiju, i istakao važnost daljeg jačanja bilateralnih odnosa, naročito u oblasti ekonomije.

Nikolić je naglasio da je Srbija spremna da brojnim projektima privuče investicije iz UAE i uloži maksimalne napore kako bi u saradnji sa investitorima iz te zemlje pokrenula svoju ekonomiju.

Tradicija prijateljstva naroda dveju zemalja iskovana je u vreme kada je Srbija bila u mnogo boljem ekonomskom položaju nego sada. Pomažući Srbiju, njeni prijatelji iz Emirata kroz investicije iskazuju svoju zahvalnost, ocenio je predsednik Srbije.

Šeik Muhamed bin Zajed je istakao lično prijateljstvo sa predsednikom Nikolićem, i naglasio da je za kratko vreme učinjeno mnogo toga na obnovi saradnje naroda Srbije i UAE.

On je rekao da se u Srbiji oseća kao u svojoj drugoj otadžbini, i potvrdio da će UAE nastaviti da investiraju u Srbiju, od koje očekuju izradu projekata u različitim oblastima, kao što su poljoprivreda, informacione tehnologije, farmaceutska industrija i slično.

Šeik Muhamed bin Zajed je uputio poziv predsedniku Nikoliću da u novembru dođe u zvaničnu posetu UAE, navodi se u saopštenju Kabineta predsednika Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik