Otvorena fabrika "Gordon" u Subotici

Bez autora
Sep 18 2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas u Subotici fabriku "Gordon", koja posluje u okviru grupacije "Kalcedonija", i tom prilikom poručio da će Srbija toj italijanskoj kompaniji ponuditi najbolje uslove u regionu. Vučić je istakao da je za ovu investiciju zaslužan grad Subotica, ali i Vlada Srbije, i ocenio da Srbija za dve godine, uz reforme koje će biti sprovedene, može da bude mnogo bolje mesto za život, kao i da pobedi konkurenciju u svakom smislu. On je podsetio na to da kompanije iz Srbije mogu da izvoze u Evropsku uniju, Rusku Federaciju, Kazahstan, Tursku, Belorusiju i druge zemlje, uz napomenu da će tako biti i ubuduće. Italijanska grupacija "Kalcedonija" već ima fabriku u Somboru sa 2.000 zaposlenih, a najavljeno je da će uskoro biti otvorene dve nove fabrike u Rumi i Apatinu, tako da će posao naći još 2.000 radnika.

Otvorena fabrika "Gordon" u SuboticiPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas u Subotici fabriku "Gordon", koja posluje u okviru grupacije "Kalcedonija", i tom prilikom poručio da će Srbija toj italijanskoj kompaniji ponuditi najbolje uslove u regionu.

Vučić je istakao da je za ovu investiciju zaslužan grad Subotica, ali i Vlada Srbije, i ocenio da Srbija za dve godine, uz reforme koje će biti sprovedene, može da bude mnogo bolje mesto za život, kao i da pobedi konkurenciju u svakom smislu.

On je podsetio na to da kompanije iz Srbije mogu da izvoze u Evropsku uniju, Rusku Federaciju, Kazahstan, Tursku, Belorusiju i druge zemlje, uz napomenu da će tako biti i ubuduće.

Italijanska grupacija "Kalcedonija" već ima fabriku u Somboru sa 2.000 zaposlenih, a najavljeno je da će uskoro biti otvorene dve nove fabrike u Rumi i Apatinu, tako da će posao naći još 2.000 radnika.

Otvaranju fabrike u Subotici prisustvovao je ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco i potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, kao i predstavnici lokalne samouprave.

Memorandum o razumevanju sa grupacijom "Kalcedonija", koja se bavi proizvodnjom dečjih, ženskih i muških čarapa, kupaćih kostima i donjeg veša robnih marki "kalcedonija", "intimisimi", "falkoneri" i "tezenis", potpisan je u novembru 2011. godine.

"Kalcedonija" je osnovala ćerku kompaniju "Gordon" d.o.o., koja je u novembru prošle godine započela proizvodnju ženskih majica "intimisimi", u novoizgrađenom objektu, površine 12.000 kvadratnih metara, na lokaciji Industrijske zone "Mali Bajmok".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik