Kontrola poslodavaca omogućila povećanje broja zaposlenih

Bez autora
Sep 18 2014

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su poslodavci u poslednja tri meseca, nakon redovnih i vanrednih inspekcijskih nadzora, zaposlili 10.430 osoba.U saopštenju se navodi da je Inspektorat za rad ovog ministarstva, u cilju borbe protiv rada na "crno", od 1. juna do 10. septembra ove godine izvršio 8.856 inspekcijskih nadzora u oblasti radnih odnosa, kojima je obuhvaćeno 151.533 zaposlenih.

Kontrola poslodavaca omogućila povećanje broja zaposlenihMinistarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su poslodavci u poslednja tri meseca, nakon redovnih i vanrednih inspekcijskih nadzora, zaposlili 10.430 osoba.

U saopštenju se navodi da je Inspektorat za rad ovog ministarstva, u cilju borbe protiv rada na "crno", od 1. juna do 10. septembra ove godine izvršio 8.856 inspekcijskih nadzora u oblasti radnih odnosa, kojima je obuhvaćeno 151.533 zaposlenih.

Najveći učinak postignut je vanrednim, više puta ponovljenim inspekcijskim nadzorima kod poslodavaca čija je pretežna delatnost fizičko-tehničko obezbeđenje, ugostiteljstvo i građevinarstvo.

Kod poslodavaca čija je pretežna delatnost fizičko-tehničko obezbeđenje, broj zaposlenih je povećan za 46,12 odsto.

Umesto fiktivnih ugovora o stručnom osposobljavanju i usavršavanju, poslodavci su zaključivali ugovore o radu i druge ugovore u skladu sa Zakonom o radu.

Ugostitelji su povećali broj zaposlenih za 34,40 odsto, a građevinske firme za 25,17 odsto, precizira se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik