Porasla prodaja automobila u EU

Bez autora
Sep 18 2014

Broj novih registracija automobila u Evropskoj uniji porastao je u julu i avgustu, pokazali su danas podaci Asocijacije evropskih proizvođača automobila.Prodaja novih vozila skočila je 5,6 odsto u julu i 2,1 odsto u avgustu, što pokazuje da se tržište oporavilo nakon teškog perioda, navodi ACEA. Francuski proizvođač automobila Reno zabeležio je veoma snažne rezultate u julu, uz rast prodaje od 10,4 odsto, da bi u avgustu prodaja potonula 3,1 odsto.

Porasla prodaja automobila u EUBroj novih registracija automobila u Evropskoj uniji porastao je u julu i avgustu, pokazali su danas podaci Asocijacije evropskih proizvođača automobila.

Prodaja novih vozila skočila je 5,6 odsto u julu i 2,1 odsto u avgustu, što pokazuje da se tržište oporavilo nakon teškog perioda, navodi ACEA, a prenosi agencija Frans pres.

Francuski proizvođač automobila Reno zabeležio je veoma snažne rezultate u julu, uz rast prodaje od 10,4 odsto, da bi u avgustu prodaja potonula 3,1 odsto.

Evropski proizvođači vozila prošli su kroz težak period tokom globalne finansijske krize, a zatim dužničke krize u evrozoni, kada su preduzeća i domaćinstva smanjivala potrošnju. U kriznom periodu su, međutim, najbolje prošli nemački proizvođači.

Brojne vlade pokrenule su podsticajne šeme "staro za novo", koje su doprinele rastu prodaje vozila u periodu trajanja, da bi prodaja nakon toga ponovo padala. Slabosti u većini evropskih privreda i dalje utiču na ukupnu prodaju automobila, iako je ona u blagom porastu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik