EY se priključuje akciji zapošljavanja mladih

Bez autora
Sep 21 2014

Revizorsko-konsultantska kompanija EY Srbija (ranije Ernst&Young) priključila se inicijativi „Alliance for Youth“ u sklopu koje do 2020. godine u Srbiji, planira da zaposli 100 novih mladih stručnjaka, dok će još 300 studenata imati priliku da iskustvo stekne na praksi u kompaniji.Navedena inicijativa koju je EY, jedan od globalnih lidera u revizorskim i poreskim uslugama, podršci pri poslovnim transakcijama i poslovnom savetovanju, potpisao s kompanijom Nestlé osmišljena je s ciljem smanjenja gorućeg ekonomskog i socijalnog problema - nezaposlenosti mladih u čitavoj Evropi.

EY se priključuje akciji zapošljavanja mladihRevizorsko-konsultantska kompanija EY Srbija (ranije Ernst&Young) priključila se inicijativi „Alliance for Youth“ u sklopu koje do 2020. godine u Srbiji, planira da zaposli 100 novih mladih stručnjaka, dok će još 300 studenata imati priliku da iskustvo stekne na praksi u kompaniji.

Navedena inicijativa koju je EY, jedan od globalnih lidera u revizorskim i poreskim uslugama, podršci pri poslovnim transakcijama i poslovnom savetovanju, potpisao s kompanijom Nestlé osmišljena je s ciljem smanjenja gorućeg ekonomskog i socijalnog problema - nezaposlenosti mladih u čitavoj Evropi.

Sporazumom potpisanim u Vevey (Švajcarska), EY se obvezao da će do 2020. godine u čitavoj Evropi zaposliti 55,000 pripravnika i angažovati 35,000 praktikanta kojima će ponuditi priliku za lični razvoj, obuku i napredovanje.

Kao deo globalne kompanije, EY Srbija, Bosna&Hercegovina i Crna Gora - uključuje se u ostvarivanje postavljenih ciljeva. U isto vreme, sprovođenje inicijative samo je nastavak prihvaćene prakse u Srbiji. Tako je u 2014. godini EY u regionu Srbije, Bosne&Hercegovine i Crne Gore zaposlio 25 mladih osoba koje su tek stekle svoje fakultetsko obrazovanje, dok je u 2013. godini bila osigurana praksa za 130 studenata. U naredne tri godine očekuje se zapošljavanje 100 mladih stručnjaka i 300 novih praktikanata.

„Čak i kada su se mnoge zemlje ekonomski oporavile i kada se pojavio novi optimizam na nivou globalne ekonomije, tvrdoglavo visoka stopa nezaposlenosti među mladima -16,1 odsto - i dalje je jedna od najvećih barijera za razvoj. Kompanija EY je ove godine proširila prošlogodišnje planove za davanje šanse novim nadama poslovnog sveta. Mi u EY, želimo da doprinesemo pozitivnim trendovima zapošljavanja u Srbiji“, rekla je Olivera Andrijašević, partner i rukovodilac sektora za reviziju i povezane usluge.

Inicijativa kojom se teži zaustavljanju rasta nezaposlenosti kod mladih u Evropi, priključile su se i neke od najvećih svetskih kompanija poput: AXA, Adecco, Cargill, Chep, DS Smith, Facebook, Firmenich, Google, Nielsen, Publicis, Salesforce.com, Twitter i White&Case, a projekat je prepoznat i podržan i od stane Evropske komisije. Navedeni partneri i osnivači projekta imaju za cilj da ostvare više od 100,000 novih radnih mesta za mlade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik