Sve manje razlike u plaćama između muškaraca i žena u Sloveniji

Bez autora
Sep 21 2014

Razlika u plaćama između muškaraca i žena u Sloveniji se zadnjih godina smanjuje, no žene u prosjeku mjesečno još uvijek zarađuju 89 eura manje od muških kolega, prema upravo objavljenim podacima za prošlu godinu. Statistički ured naveo je da je prosječna bruto plaća zaposlenih žena lani bila za 5,4 posto manja od "muške" plaće koja iznosi 1.639 eura. Najmanja razlika u plaćama u korist muškaraca zabilježena je u nekretninskim tvrtkama, dok su razlike najveće u financijskim tvrtkama i osiguravajućim društvima, zdravstvu i djelatnosti socijalne skrbi. Prema statističkim podacima za 2010. godinu, kad se Slovenija pridružila akciji EU-a za dokidanje razlika u plaćama između žena i muškaraca, žene su prosječno imale plaće manje za 110 eura, dok je 2008. godine razlika iznosila 112 eura.

Sve manje razlike u plaćama između muškaraca i žena u SlovenijiRazlika u plaćama između muškaraca i žena u Sloveniji se zadnjih godina smanjuje, no žene u prosjeku mjesečno još uvijek zarađuju 89 eura manje od muških kolega, prema upravo objavljenim podacima za prošlu godinu.

Statistički ured naveo je da je prosječna bruto plaća zaposlenih žena lani bila za 5,4 posto manja od "muške" plaće koja iznosi 1.639 eura.

Najmanja razlika u plaćama u korist muškaraca zabilježena je u nekretninskim tvrtkama, dok su razlike najveće u financijskim tvrtkama i osiguravajućim društvima, zdravstvu i djelatnosti socijalne skrbi.

Prema statističkim podacima za 2010. godinu, kad se Slovenija pridružila akciji EU-a za dokidanje razlika u plaćama između žena i muškaraca, žene su prosječno imale plaće manje za 110 eura, dok je 2008. godine razlika iznosila 112 eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik