Northstar: Sredinom 2015. počinje gradnja rizorta na Luštici

Bez autora
Sep 21 2014

Izvršni direktor “Northstara” Crna Gora Marko Ćalasan kazao je da se stvaraju svi preduslovi da sredinom sljedeće godine počne gradnja turističkog kompleksa na Luštici. Novljani će uskoro biti u mogućnosti da pogledaju izmijenjeni i dopunjeni nacrt Državne studije lokacije “sektor32″ Rose-Dobreč, koji će se naći na javnoj rasparavi. Datum i mjesto će biti uskoro poznati, a u okviru rasprave planiran je i okrugli sto na kome će učestvovati stručna javnost i predstavnici NVO sektora. Izvršni direktor “Northstara” Crna Gora Marko Ćalasan kazao je za Radio Jadran da je najvažnije da se stvaraju svi preduslovi da sredinom sljedeće godine počne gradnja turističkog kompleksa. Izmjenama i dopunama DSL neće biti izmijenjeni gabariti projekta, samo je analizom terena ustanovljeno koji su djelovi lokacije bolji za gradnju.

Northstar: Sredinom 2015. počinje gradnja rizorta na LušticiIzvršni direktor “Northstara” Crna Gora Marko Ćalasan kazao je da se stvaraju svi preduslovi da sredinom sljedeće godine počne gradnja turističkog kompleksa na Luštici.

Novljani će uskoro biti u mogućnosti da pogledaju izmijenjeni i dopunjeni nacrt Državne studije lokacije “sektor32″ Rose-Dobreč, koji će se naći na javnoj rasparavi.

Datum i mjesto će biti uskoro poznati, a u okviru rasprave planiran je i okrugli sto na kome će učestvovati stručna javnost i predstavnici NVO sektora.

Izvršni direktor “Northstara” Crna Gora Marko Ćalasan kazao je za Radio Jadran da je najvažnije da se stvaraju svi preduslovi da sredinom sljedeće godine počne gradnja turističkog kompleksa.

Izmjenama i dopunama DSL neće biti izmijenjeni gabariti projekta, samo je analizom terena ustanovljeno koji su djelovi lokacije bolji za gradnju.

Investitor – kompanija “Northstar” je podnijela inicijativu za izradu izmjena i dopuna Državne studije lokacije “Sektor 32″ po skraćenom postupku, ali nijesu dozvoljene izmjene gabarita.

Ćalasan dodaje da je ova kompanija u potpunosti spremna da u skladu sa ugovorom izgradi luksuzni rizort.

Zona koja je planirana za gradnju nalazi se na sjeverozapadnom dijelu poluostrva Luštica i zahvata prostor strme padine poluostrva, od uvale Rose do uvale Dobreč.

Uz inicijativu je dostavljen Master plan “Montrose” kojim se predlažu promjene čijim prihvatanjem bi se omogućila realizacija strateških potreba i ciljeva investicije, doprinijelo kvalitetu turističke ponude i imidžu poluostrva Luštica, Boke Kotorske i Crnogorskog primorja u cjelini.

Orijentaciona površina obuhvaćena Izmjenama i dopunama DSL na kopnu je oko 36 ha. Obuhvat na otvorenom moru je do linije priobalnog plovnog puta.

Turističko naselje “Monterose” je kompleks koji se sastoji iz: centralnog hotela sa depandansima i pratećim sadržajima, dvije grupacije vila, botaničkim vrtom, uređenog kupališta i pristana privezišta za jahte sa Yacht club-om, sve u okruženju makije, karakterističnom prirodnom ambijentu poluostrva Luštica.

Zbog bolje povezanosti Luštice sa hercegnovskom stranom (preko Hercegnovskog zaliva), ovim planom je predviđena pomorska veza Rt Kobila-Rt Đurov kam.

Preduzeće “North star” je 11. septembra 2009. godine sklopilo ugovor o dugoročnom zakupu zemljišta u Opštini Herceg Novi, sa obavezom izgradnje, razvoja i upravljanja turističkim kompleksom.

Ovaj investitor se obavezao nakon više pregovora i nakon što je Skupština Crne Gore verifikovala Aneks ugovora, da od 3. decembra 2013. godine, pa u narednih pet godina realizuje minimalne investicione obaveze od 141 milion eura.

Britanska kompanija “Northstar” je zakupila 505.000 kvadrata zemlje u uvali Donji Klinci na Luštici radi izgradnje turističkog kompleksa. Najavljena kompletna investicija je 210 miliona eura, od čega u prvoj fazi oko 140 miliona eura za kompleks sa hotelom visoke kategorije i 29 luksuznih vila, ugostiteljskim i trgovinskim sadržajima na oko 70 hiljada kvadrata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik