Slovenske i hrvatske željeznice jačaju suradnju

Bez autora
Sep 21 2014

Hrvatska agencija za sigurnost željezničkog prometa izdala je licencu odjelu za putnički promet Slovenskih željeznica po kojoj će se hrvatskom željezničkom mrežom ubuduće moći koristiti i slovenski dizelski motorni vlakovi DMG 711, što u Ljubljani smatraju još jednim korakom u sve boljoj međusobnoj suradnji. Vrlo smo zadovoljni što smo dobili tu licencu. Ovo smatramo prvim korakom, a cilj nam je ojačati suradnju s Hrvatskim željeznicama, osobito kad se radi o vožnji naših vlakova uz granična područja Hrvatske, kazao je u petak direktor putničkog prometa Slovenskih željeznica Boštjan Koren. Dizelske motorne kompozicije, koje u Sloveniji zbog boje popularno zovu "zelenci", postižu maksimalnu brzinu od 120 kilometara na sat i voze po 92 putnika. Ubuduće će na hrvatskim prugama moći voziti pet takvih garnitura.

Slovenske i hrvatske željeznice jačaju suradnjuHrvatska agencija za sigurnost željezničkog prometa izdala je licencu odjelu za putnički promet Slovenskih željeznica po kojoj će se hrvatskom željezničkom mrežom ubuduće moći koristiti i slovenski dizelski motorni vlakovi DMG 711, što u Ljubljani smatraju još jednim korakom u sve boljoj međusobnoj suradnji.

"Vrlo smo zadovoljni što smo dobili tu licencu. Ovo smatramo prvim korakom, a cilj nam je ojačati suradnju s Hrvatskim željeznicama, osobito kad se radi o vožnji naših vlakova uz granična područja Hrvatske", kazao je u petak direktor putničkog prometa Slovenskih željeznica Boštjan Koren.

Dizelske motorne kompozicije, koje u Sloveniji zbog boje popularno zovu "zelenci", postižu maksimalnu brzinu od 120 kilometara na sat i voze po 92 putnika. Ubuduće će na hrvatskim prugama moći voziti pet takvih garnitura.

Slovenske željeznice očekuju da će prekogranični promet takvim vlakovima prema Hrvatskoj otpočeti možda već u prosincu, sa stupanjem na snagu novog voznog reda.

Slovenski putnici do sada su u ljetnim mjesecima koristili usluge na redovnim sezonskim linijama do Rijeke, Opatije i Pule, ali su na granici morali prelaziti na hrvatske kompozicije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik