Za preduzeća u restrukturiranju stigle 1.732 ponude

Bez autora
Sep 21 2014

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić izjavio je da su za 403 preduzeća u restrukturiranju stigle 1.732 ponude, čije razmatranje sada sledi, i dodao da se najbolje kotiraju ona preduzeća koja imaju mogućnost za razvoj i koja mogu da funkcionišu na bolji način. Sertić je rekao da među ponudama nisu samo one za kupovinu preduzeća ili dela imovine, već da ima interesovanja i za strateška partnerstva, kao i za ozbiljan rad na obnovi preduzeća. Najveći broj ponuda je iz Srbije, zatim iz Nemačke (72), iz SAD (35), Rusije (26), Bugarske (34) i iz Velike Britanije (21), precizirao je ministar. Sertić je najavio da će se ponude razmatrati u saradnji sa sindikatima, rukovodstvima preduzeća i predstavnicima ministarstava, uz napomenu da će se u narednom periodu odlučivati i o tome koja preduzeća će morati u stečaj.

Za preduzeća u restrukturiranju stigle 1.732 ponudeMinistar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić izjavio je da su za 403 preduzeća u restrukturiranju stigle 1.732 ponude, čije razmatranje sada sledi, i dodao da se najbolje kotiraju ona preduzeća koja imaju mogućnost za razvoj i koja mogu da funkcionišu na bolji način.

Sertić je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da među ponudama nisu samo one za kupovinu preduzeća ili dela imovine, već da ima interesovanja i za strateška partnerstva, kao i za ozbiljan rad na obnovi preduzeća.

Najveći broj ponuda je iz Srbije, zatim iz Nemačke (72), iz SAD (35), Rusije (26), Bugarske (34) i iz Velike Britanije (21), precizirao je ministar.

Sertić je najavio da će se ponude razmatrati u saradnji sa sindikatima, rukovodstvima preduzeća i predstavnicima ministarstava, uz napomenu da će se u narednom periodu odlučivati i o tome koja preduzeća će morati u stečaj.

Nakon 15. septembra agencije imaju rok od 45 dana da daju predlog Ministarstvu, podsetio je on i dodao da će se ono potruditi da napravi dobar program za svako od 501 preduzeća u restrukturiranju.

Za svako preduzeće se pravi poseban plan i program prodaje, strukturiranja i strateškog partnerstva, rekao je Sertić i napomenuo da 99 preduzeća nisu dobila ponudu.

Takođe, on je najavio da će Vlada Srbije vrlo brzo predstaviti javnosti precizna i jasna pravila o tome ko i na koji način može investirati u našu zemlju, uz ocenu da domaća privreda bez ozbiljnog rada na tom polju neće biti konkurentna na svetskom tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik