Majkrosoft podelio 2,1 hiljadu otkaza

Bez autora
Sep 21 2014

Američki softverski gigant Makrosoft (Microsoft) ukinuo je 2.100 radnih mjesta, u okviru druge runde ranije najavljenog otpuštanja.Preduzeli smo novi korak u tom procesu, ukidajući oko 2,1 hiljadu radnih mesta. Otpuštanja su realizovana u različitim filijalama Majkrosofta i u različitim zemljama sveta, navodi se u saopštenju kompanije, koja je u okviru prve runde otpustila 13 hiljada radnika.

Majkrosoft podelio 2,1 hiljadu otkazaAmerički softverski gigant Makrosoft (Microsoft) ukinuo je 2.100 radnih mjesta, u okviru druge runde ranije najavljenog otpuštanja.

"Preduzeli smo novi korak u tom procesu, ukidajući oko 2,1 hiljadu radnih mesta. Otpuštanja su realizovana u različitim filijalama Majkrosofta i u različitim zemljama sveta", navodi se u saopštenju kompanije, koja je u okviru prve runde otpustila 13 hiljada radnika.

Majkrosoft je u julu predstavio plan o ukidanju 18 hiljada radnih mesta širom sveta do kraja godine, od čega će najveći deo biti ukinut u nedavno preuzetoj kompaniji Nokia, prenosi Tanjug.

Američki tehnološki gigant navodi da će nastaviti sa procesom otpuštanja na "najrazumniji mogući način", i da će ponuditi otpremnine onima koji su izgubili radna mjesta.

Reč je o najvećem otpuštanju radne snage u istoriji Majkrosofta, jer će bez posla ostati oko 14 odsto od ukupno 127 hiljada zaposlenih širom sveta.

Na ime troškova povezanih sa otpuštanjima, Majkrosoft će morati da izdvoji između 1,1 i 1,6 milijardi američkih dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik