Cijene nekretnina u Sloveniji u drugom kvartalu pale 2,6%

Bez autora
Sep 22 2014

Cijene nekretnina u Sloveniji u drugom kvartalu ove godine pale su prosječno za 2,6 posto, a cijene novih stanova za 5,4 posto u odnosu na prvi kvartal, objavio je u ponedjeljak slovenski statistički zavod. Po službenim statističkim podacima, cijene novih stanova pale su na skoro najnižu razinu otkako se prate i iznose 85 posto vrijednosti iz 2010. godine. U statističkom zavodu naveli su da i promet starim stanovima pokazuje da dolazi do malog oživljavanja nekretninskog tržišta. Trend pada cijena nekretnina primjetan je od zadnjeg kvartala prošle godine, kad je došlo do veće prodaje stanova iz portfelja banaka koje su ih naslijedile od građevinskih tvrtki koje su završile u stečaju. Od početka travnja do kraja lipnja bila su prodana 133 stana, od čega trećina u Ljubljani.

Cijene nekretnina u Sloveniji u drugom kvartalu pale 2,6%Cijene nekretnina u Sloveniji u drugom kvartalu ove godine pale su prosječno za 2,6 posto, a cijene novih stanova za 5,4 posto u odnosu na prvi kvartal, objavio je u ponedjeljak slovenski statistički zavod.

Po službenim statističkim podacima, cijene novih stanova pale su na skoro najnižu razinu otkako se prate i iznose 85 posto vrijednosti iz 2010. godine.

U statističkom zavodu naveli su da i promet starim stanovima pokazuje da dolazi do malog oživljavanja nekretninskog tržišta. Trend pada cijena nekretnina primjetan je od zadnjeg kvartala prošle godine, kad je došlo do veće prodaje stanova iz portfelja banaka koje su ih naslijedile od građevinskih tvrtki koje su završile u stečaju.

Od početka travnja do kraja lipnja bila su prodana 133 stana, od čega trećina u Ljubljani.

Statistički je snažan i trend pada cijena novih obiteljskih kuća, koje su od početka godine smanjene za 9,7 posto, iako je promet mali jer je bilo samo 30 novih transakcija te vrste.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik