Veliki značaj projekata prekogranične ekonomske saradnje

Bez autora
Sep 22 2014

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da se u Centru za razmenu informacija o prekograničnoj ekonomskoj saradnji u Vladičinom Hanu sprovode projekti finansirani iz fondova EU u cilju boljih uslova života građana Jablaničkog i Pčinjskog okruga.Joksimović je prilikom posete opštini Vladičin Han najavila da će projekat izgradnje tog centra biti nagrađen na 4. nacionalnoj konferenciji o prekograničnoj saradnji, koja će 26. septembra biti održana u Beogradu.

Veliki značaj projekata prekogranične ekonomske saradnjeMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da se u Centru za razmenu informacija o prekograničnoj ekonomskoj saradnji u Vladičinom Hanu sprovode projekti finansirani iz fondova EU u cilju boljih uslova života građana Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Joksimović je prilikom posete opštini Vladičin Han najavila da će projekat izgradnje tog centra biti nagrađen na 4. nacionalnoj konferenciji o prekograničnoj saradnji, koja će 26. septembra biti održana u Beogradu.

Ona je poručila lokalnim samoupravama da se maksimalno angažuju na radu na novim projektima za koje bi mogle da obezbede finansijsku podršku iz fondova EU.

Ministar je ukazala na važnost promocije prekogranične saradnje, uz podsećanje na to da je ovo konkretan projekat, koji je finansiran iz prekogranične saradnje sa Bugarskom.

Joksimović je predsedniku opštine Vladičin Han Goranu Mladenoviću i čitavom Pčinjskom okrugu uputila čestitku na nagrađenom projektu izgradnje tog centra.

Mladenović je rekao da je u Centru za razmenu informacija o prekograničnoj ekonomskoj saradnji (CONNECTION) već urađen projekat industrijske zone, pri čemu je ta opština do sada otkupila šest hektara zemljišta.

On je naveo da je izgradnja industrijske zone u opštini Vladičin Han na 350 hektara državni projekat koji će biti realizovan u narednih 10 do 15 godina, i dodao da očekuje pomoć države, s obzirom na to da su za rešavanje pravno-imovinskih odnosa potrebna značajna finansijska sredstva.

Direktor Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Biljana Stanković podsetila je na to da je projekat izgradnje Centra za razmenu informacija o prekograničnoj ekonomskoj saradnji u Vladičinom Hanu od predstavnika EU ocenjen kao jedan od najboljih u regionu.

Stanković je uputila poziv privrednicima sa juga Srbije da se aktivnije uključe u rad tog centra, u kojem mogu dobiti vrlo korisne informacije o korišćenju evropskih fondova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik