Titan cementara: U ekologiju uloženo 830.000 evra

Bez autora
Sep 23 2014

Poslovodstvo Titan cementare u Kosjeriću predstavilo je Izveštaj o održivom razvoju za prošlu godinu, a taj dokument, koji je verifikovala revizorska kuća „Ernst & Young“, kako je istaknuto, dobio je najvišu ocenu zbog napretka u transparentnosti izveštavanja. Iako je 2013. bila još jedna u nizu godina u kojima smo bili suočeni sa nestabilnim ekonomskim okruženjem, to nije pokolebalo našu odluku da poslujemo u skladu sa principima društveno odgovornog poslovanja i da četvrti put zaredom informišemo javnost sa ključnim rezultatima našeg poslovanja, saopštio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor Titan cementare u Kosjeriću, istakavši da će ta kompanija „nastaviti ulaganja u društvo, zaposlene i životnu sredinu i da će se truditi da ostane predvodnik korporativne odgovornosti u Srbiji“.

Titan cementara: U ekologiju uloženo 830.000 evraPoslovodstvo Titan cementare u Kosjeriću predstavilo je Izveštaj o održivom razvoju za prošlu godinu, a taj dokument, koji je verifikovala revizorska kuća „Ernst & Young“, kako je istaknuto, dobio je najvišu ocenu zbog napretka u transparentnosti izveštavanja.

- Iako je 2013. bila još jedna u nizu godina u kojima smo bili suočeni sa nestabilnim ekonomskim okruženjem, to nije pokolebalo našu odluku da poslujemo u skladu sa principima društveno odgovornog poslovanja i da četvrti put zaredom informišemo javnost sa ključnim rezultatima našeg poslovanja - saopštio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor Titan cementare u Kosjeriću, istakavši da će ta kompanija „nastaviti ulaganja u društvo, zaposlene i životnu sredinu i da će se truditi da ostane predvodnik korporativne odgovornosti u Srbiji“.

U zaštitu životne sredine tokom prošle godine, kako navode u Cementari, uloženo je više od 830.000 evra, počelo je da radi postrojenje za recirkulaciju vode i skladištenje i doziranje suvog pepela. U izveštaju se ističe posvećenost kompanije prema zaposlenima, njihovom stalnom usavršavanju, bezbednosti na radu, kao i podrška socijalno ugroženima, mladima, kulturi i umetnosti, a potom se navodi da je u prošloj godini uloženo više od 131.000 evra u razvojne programe lokalne zajednice.

Neven Marinović, izvršni direktor Foruma poslovnih lidera Srbije, istakao je da Cementara u Kosjeriću „daje primer pozitivne prakse i doprinosi menjanju svesti o značaju i ulozi koju poslovni sektor treba i može da ima u društvu - kroz ulaganja u lokalnu zajednicu, zaštitu i brigu o životnoj sredini, ulaganje i brigu o zaposlenima i kroz odgovorno ponašanje prema poslovnim partnerima i kupcima“.

Cementara, koja posluje od 1976. godine, privatizovana je pre dvanaest godina kada je vlasnik postala grčka kompanija Titan, i zapošljava oko 250 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik