Usvojen plan za "Tigar"

Bez autora
Sep 23 2014

Odlukom poverilaca kompanije "Tigar" obuća a.d. iz Pirota prihvaćen je plan reorganizacije ove kompanije na današnjem ročištu u Pirovrednom sudu u Nišu. Kako je danas saopštila kompanija "Tigar" a.d, takozvani Unapred pripremljeni plan reorganizacije ove kompanije (UPPR) usvojen je većinskom odlukom poverilaca kompanije, koju je prethodno rukovodstvo ostavilo u dugovanjima koja se mere desetinama miliona evra. To praktično znači da su se poverioci potvrdno izjasnili o planu za izlazak iz krize koji je kreiralo novo rukovodstvo, a koji podrazumeva odobrenje "grejs perioda", odnosno perioda mirovanja otplate dugovanja prema najvećim poveriocima. Taj period, kompanija "Tigar" a.d. treba da iskoristi za oporavak.

Usvojen plan za "Tigar"Odlukom poverilaca kompanije "Tigar" obuća a.d. iz Pirota prihvaćen je plan reorganizacije ove kompanije na današnjem ročištu u Pirovrednom sudu u Nišu.

Kako je danas saopštila kompanija "Tigar" a.d, takozvani Unapred pripremljeni plan reorganizacije ove kompanije (UPPR) usvojen je većinskom odlukom poverilaca kompanije, koju je prethodno rukovodstvo ostavilo u dugovanjima koja se mere desetinama miliona evra.

To praktično znači da su se poverioci potvrdno izjasnili o planu za izlazak iz krize koji je kreiralo novo rukovodstvo, a koji podrazumeva odobrenje "grejs perioda", odnosno perioda mirovanja otplate dugovanja prema najvećim poveriocima. Taj period, kompanija "Tigar" a.d. treba da iskoristi za oporavak.

Direktor kompanije "Tigar" a.d. Nebojša Đenadić ranije je izjavio da ova kompanija poslednjih meseci posluje stabilno o čemu svedoči i ponovno interesovanje investitora za kupovinu akcija ove kompanije zbog čega je došlo i do rasta cene akcija na berzi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik