Konkurs za dodelu sredstava za subvencije u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa

Bez autora
Sep 24 2014

Konkurs koji sprovodi Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa za dodelu sredstava za subvencije privrednim subjektima u privatnom vlasništvu u ukupnom iznosu od 60.000.000,00 dinara je u toku. Ovim sredstvima predviđeno je sufinansiranja projekata u oblasti razvoja poljoprivrede i proizvodnje hrane za zadruge i mala i srednja privredna društva i preduzetnike koji su registrovani za oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje na teritoriji ovih opština. Takođe ovim sredstvima sufinasiraju se i projekti malih i srednjih privrednih društava i preduzetnika koji imaju tendenciju rasta i novog zapošljavanja. Cilj konkursa je finansiranje opreme i mašina. Služba Koordinacionog tela sufinansira do 70% troškova nabavke. Tehničku podršku za pripremu dokumentacije podnosiocima prijave pruža Privredna komora Srbije i Regionalna privredna komora Leskovac. U periodu od 15. do 22. septembra 2014. godine tehnička pomoć u popunjavanju prijave, mogla se dobiti i u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa.

Konkurs za dodelu sredstava za subvencije u opštinama Preševo, Bujanovac i MedveđaKonkurs koji sprovodi Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa za dodelu sredstava za subvencije privrednim subjektima u privatnom vlasništvu u ukupnom iznosu od 60.000.000,00 dinara je u toku.

Ovim sredstvima predviđeno je  sufinansiranja projekata u oblasti razvoja poljoprivrede i proizvodnje hrane za zadruge i mala i srednja privredna društva i preduzetnike koji su registrovani za oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje na teritoriji ovih opština. Takođe ovim sredstvima sufinasiraju se i  projekti malih i srednjih privrednih društava i preduzetnika koji imaju tendenciju rasta i novog zapošljavanja.

Cilj konkursa je finansiranje opreme i mašina. Služba Koordinacionog tela sufinansira do 70% troškova nabavke. Tehničku podršku za pripremu dokumentacije podnosiocima prijave pruža Privredna komora Srbije i Regionalna privredna komora Leskovac. U periodu od 15. do 22. septembra 2014. godine tehnička pomoć u popunjavanju prijave, mogla se dobiti i u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa.
 
Za mala privredna društva i preduzetnike iz ovih opština ovo je dobrodošla podrška i prihvaćena je sa njihove strane jer su počeli da prepoznaju i koriste benefite koji im se pružaju, smatra Aleksandar Nikolić, član tima za tehničku podršku iz Privredne komore Srbije. Sredstva  se uglavnom koristite za nabavku novih i polovnih mašina, kao  i delove opreme koji predstavljaju osnovna sredstva za njihov rad. U pomenutom periodu u Preševu se prijavilo ukupno 15 preduzeća različitih vrsta delatnosti, rekao je Nikolić.
 
Članovi tima za tehničku podršku smatraju da bi u konkursu trebalo proširiti listu iz klasifikacije delatnosti i na ostale grane koje su na neki način vezane za proizvodnju, kao npr. pojedinačna poljoprivredna gazdinstva čiji je krajnji cilj stvaranje specijalizovanih farmi. Oni predlažu da se razmotri i mogućnost primene ovakvog vida pomoći i drugim opštinama u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik