Klasov bosanski lokum osvaja Srbiju

Bez autora
Sep 25 2014

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas iz Sarajeva uspješno je i ove godine plasirala jedan od njenih najpoznatijih brandova, bosanski lokum, na tržište Srbije, saopćeno je danas iz te kompanije. Dosad je u 2014. godini realizirano 55 tona, a do kraja godine predviđen je izvoz dodatnih 60 tona. Lokumi se u Srbiji prodaju na više od 4.500 prodajnih mjesta uz podršku reklamne kampanje, degustacija i drugih vidova unaprjeđenja prodaje. Planiramo u ovoj godini u Srbiju izvesti ukupno 115 tona bosanskog lokuma. Povratne informacije su izvanredne i ljudi reagiraju odlično na bosanski lokum. Plasman na tržište Srbije realiziran je u okviru saradnje koju smo obnovili s Atlantic Groupom, riječi su Muamera Valjevčića, šefa Odjela izvoza u kompaniji Klas d.d. Sarajevo.

Klasov bosanski lokum osvaja SrbijuBosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas iz Sarajeva uspješno je i ove godine plasirala jedan od njenih najpoznatijih brandova, bosanski lokum, na tržište Srbije, saopćeno je danas iz te kompanije.

Dosad je u 2014. godini realizirano 55 tona, a do kraja godine predviđen je izvoz dodatnih 60 tona.

Lokumi se u Srbiji prodaju na više od 4.500 prodajnih mjesta uz podršku reklamne kampanje, degustacija i drugih vidova unaprjeđenja prodaje.

- Planiramo u ovoj godini u Srbiju izvesti ukupno 115 tona bosanskog lokuma. Povratne informacije su izvanredne i ljudi  reagiraju odlično na bosanski lokum. Plasman na tržište Srbije realiziran je u okviru saradnje koju smo obnovili s Atlantic Groupom - riječi su Muamera Valjevčića, šefa Odjela izvoza u kompaniji Klas d.d. Sarajevo.

Za iduću godinu je planiran veći plasman ovog proizvoda na srbijansko tržište, kao i dodatni plasman zlatnog lokuma.

Protekle sedmice, nakon dvije godine, krenule su i prve isporuke bosanskog lokuma u Hrvatsku.

Proizvodnja tog slatkiša je u Klasu počela  prije gotovo 40 godina. Spravlja se po originalnoj recepturi od pšeničnog brašna, šećera i maslaca.

Osim klasičnog ukusa, Klas je razvio i dodatne linije proizvoda, s dodatnom količinom maslaca, pod brandom zlatni lokum, s okusima oraha, lješnjaka i čokolade, navedeno je u saopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
  • zoka

    Sep 26 2014
    lokum je dobar samo da orasi nisu užegli pa nam se tako plasiraju da pojedemo sve užegle orahe kroz lokum.Probala a orasi užegli
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik