Konkurs za projekat Fraktals

Bez autora
Sep 25 2014

Mala i srednja preduzeća iz oblasti informacionih tehnologija iz Srbije i Evrope moći će da konkurišu za sredstva Evropske unije za razvoj inovativnih rešenja namenjenih za korišćenje u poljoprivredi.Konkurs je otvoren od 30. novembra 2014. do 28. februara 2015, a 6,9 miliona evra obezbeđeno je u okviru projekta Fraktals (Fractals), koji zajednički realizuju Razvojni fond Vojvodine i Univerzitet u Novom Sadu.

Konkurs za projekat FraktalsMala i srednja preduzeća iz oblasti informacionih tehnologija iz Srbije i Evrope moći će da konkurišu za sredstva Evropske unije za razvoj inovativnih rešenja namenjenih za korišćenje u poljoprivredi.

Konkurs je otvoren od 30. novembra 2014. do 28. februara 2015, a 6,9 miliona evra obezbeđeno je u okviru projekta Fraktals (Fractals), koji zajednički realizuju Razvojni fond Vojvodine i Univerzitet u Novom Sadu.

Preko Razvojnog fonda Vojvodine biće plasirano 5,5 miliona evra bespovratnih sredstava, a mala i srednja preduzeća mogu da konkurišu za iznose od 50.000 do 150.000 evra.

Cilj projekta Fraktals je da kroz finansiranje malih i srednjih preduzeća i preduzetnika iz čitave Evrope u IT sektoru, razvije aplikacije za poljoprivredu, bazirane na prinicipima i tehnologijama pod nazivom "budući internet" (Future Internet).

Reč je o najvećem projektu koji je Evropska komisija do sada finansirala u Srbiji, gde je jednoj domaćoj instituciji data mogućnost da plasira sredstva korisnicima širom Evrope. Direktor Razvojnog fonda Goran Hodoba naglasio je da će za sredstva moći da konkuriše oko 80 malih i srednjih preduzeća iz cele Evrope.

Prema njegovim rečima, krajnji korisnici biće poljoprivrednici koji žele da unaprede proizvodnju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik