Istrabenz i Gorenjska banka prodaju 8% udjela u Petrolu

Bez autora
Sep 28 2014

Slovenski holding Istrabenz i Gorenjska banka će do 9. listopada primati ponude za kupnju njihovih dionica u energetskom koncernu Petrolu. Pozive da pošalju ponude dobilo je 130 potencijalnih investitora. Ponuđeno je 8 posto dionica Petrola koji kontrolira 98 posto trgovine naftnim derivatima u Sloveniji, a uz to je dobavljač plina i električne energije. Nakon što bude poznato koliko za dionicu Petrola nude kupci, svoje će dionice Petrola tržištu ponuditi i dvije najveće slovenske banke, Nova Ljubljanska banka NLB i Nova kreditna banka Maribor NKBM koje o tome imaju sporazum s Istrabenzom i Gorenjskom bankom. NLB i NKBM posjeduju ukupno 8 posto dionica Petrola, a u vlasništvu su države.

Istrabenz i Gorenjska banka prodaju 8% udjela u PetroluSlovenski holding Istrabenz i Gorenjska banka će do 9. listopada primati ponude za kupnju njihovih dionica u energetskom koncernu Petrolu, objavio je u subotu poslovni list "Finance".

Pozive da pošalju ponude dobilo je 130 potencijalnih investitora. Ponuđeno je 8 posto dionica Petrola koji kontrolira 98 posto trgovine naftnim derivatima u Sloveniji, a uz to je dobavljač plina i električne energije.

Nakon što bude poznato koliko za dionicu Petrola nude kupci, svoje će dionice Petrola tržištu ponuditi i dvije najveće slovenske banke, Nova Ljubljanska banka NLB i Nova kreditna banka Maribor NKBM koje o tome imaju sporazum s Istrabenzom i Gorenjskom bankom, objavili su u subotu mediji.

NLB i NKBM posjeduju ukupno 8 posto dionica Petrola, a u vlasništvu su države.

Neće se međutim prodavati 29 posto dionica Petrola koje ima država izravno preko svojih fondova.

Dionica Petrola na Ljubljanskoj burzi u petak je izgubila jedan posto vrijednosti i kotirala na 305 eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik