Stižu prve pločice iz Atlanticove tvornice

Bez autora
Sep 28 2014

Radovi na gradnji tvornice za proizvodnju energetskih pločica "Multipower" Atlantic grupe Emila Tedeschija u Novoj Gradiški, započeti u srpnju ove godine, napreduju planiranom dinamikom. Završetak je planiran za kraj listopada, a početak probne proizvodnje za početak iduće godine. Zaposleno je i prvih tridesetak djelatnika, a daljnje zapošljavanje očekuje se uskoro. Podsjetimo, riječ je o projektu ukupne vrijednosti 120 milijuna kuna koji će u prvoj godini proizvodnje otvoriti 50, a uz planirani rast poslovanja u konačnici 160 novih radnih mjesta. U Novoj Gradiški naišli smo na iznimno razumijevanje i susretljivost predstavnika lokalne zajednice. Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici proširenjem vlastitog poslovanja pridonijeti razvoju ove poslovne zone, rekao je Tedeschi.

Stižu prve pločice iz Atlanticove tvorniceRadovi na gradnji tvornice za proizvodnju energetskih pločica "Multipower" Atlantic grupe Emila Tedeschija u Novoj Gradiški, započeti u srpnju ove godine, napreduju planiranom dinamikom. Završetak je planiran za kraj listopada, a početak probne proizvodnje za početak iduće godine. Zaposleno je i prvih tridesetak djelatnika, a daljnje zapošljavanje očekuje se uskoro.

Podsjetimo, riječ je o projektu ukupne vrijednosti 120 milijuna kuna koji će u prvoj godini proizvodnje otvoriti 50, a uz planirani rast poslovanja u konačnici 160 novih radnih mjesta.

– U Novoj Gradiški naišli smo na iznimno razumijevanje i susretljivost predstavnika lokalne zajednice. Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici proširenjem vlastitog poslovanja pridonijeti razvoju ove poslovne zone – rekao je Tedeschi.

Ishođenjem građevinske dozvole i potpisom glavnog ugovora stvorene su i pretpostavke za realizaciju druge velike ovogodišnje investicije u novogradiškom Industrijskom parku. Riječ je o ulaganju samoborske tvrtke "Klimaoprema" u gradnju nove tvornice za proizvodnju opreme za ventilaciju, klimatizaciju i čiste prostore. S obzirom na to da je za navedeni projekt odobreno sufinanciranje iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj, zbog obveza investitora vezanih za javnu nabavu, planirani početak gradnje pomaknut je s rujna na studeni ove godine. U ovoj će tvornici biti otvoreno od 150 do 200 novih radnih mjesta.

– U pripremnim radovima uvjerili smo se da je odabir ove lokacije bila odlična odluka i odlična prilika za dugoročni razvoj našeg poslovanja – rekao je direktor "Klimaopreme" Branko Duvnjak.

Ulagačima će pogodovati i to što će završetkom gradnje dijela južne gradske obilaznice u dužini od dva i pol kilometra Industrijski park Nova Gradiška dobiti direktan izlaz na autocestu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik