Bolja saradnja sa turskom CB

Bez autora
Sep 29 2014

Guverner Centralne banke Crne Gore Milojica Dakić potpisao je sa turskim kolegom Erdemom Baščićem Memorandum o razumijevanju dvije banke. Kako pojašnjavaju iz CBCG potpisivanjem Memoranduma stvoren je osnov za dalje unapređenje dosadašnje saradnje i intenziviranje razmjene informacija u oblasti poslovanja centralnih banaka. Pored toga, omogućava se unapređenje i u oblasti tehničke saradnje, razmjene ekspertskih znanja, te organizovanja seminara i radionica u zajednički dogovorenim oblastima, navodi se u saopštenju CBCG. Tokom posjete, guverneri su razgovarala o bankarskom i finansijskom sektoru u Crnoj Gori i Turskoj, te o ukupnoj ekonomskoj situaciji u dvjema zemljama.

Bolja saradnja sa turskom CBGuverner Centralne banke Crne Gore Milojica Dakić potpisao je sa turskim kolegom Erdemom Baščićem Memorandum o razumijevanju dvije banke.

Kako pojašnjavaju iz CBCG potpisivanjem Memoranduma stvoren je osnov za dalje unapređenje dosadašnje saradnje i intenziviranje razmjene informacija u oblasti poslovanja centralnih banaka.

"Pored toga, omogućava se unapređenje i u oblasti tehničke saradnje, razmjene ekspertskih znanja, te organizovanja seminara i radionica u zajednički dogovorenim oblastima", navodi se u saopštenju CBCG.

Tokom posjete, guverneri su razgovarala o bankarskom i finansijskom sektoru u Crnoj Gori i Turskoj, te o ukupnoj ekonomskoj situaciji u dvjema zemljama.

"Centralna banka Crne Gore na ovaj način nastoji da osnaži saradnju sa vodećim centralnim bankama u svijetu, stvori konkurentniji bankarski sektor i ojača finansijsku stabilnost", navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik