Uskoro počinje gradnja resorta na Kostabeli u Rijeci

Bez autora
Sep 29 2014

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel danas je na svojoj redovitoj konferenciji za novinstvo izvijestio da će se za nekoliko dana potpisati kupoprodajni ugovor s češkim investitorima za zemljiše uz more na riječkom predjelu Kostabela te se početak gradnje turističkog kompleksa očekuje do kraja ove godine. Ugovor se potpisuje s tvrtkom Tre Invest, registriranom u Hrvatskoj, a povezanom s češkom tvrtkom JTH. Obersnel je kazao da su se predugovorom investitori obvezali kupiti ovo zemljište za 34 milijuna kuna, a cjelokupna njihova investicija se procjenjuje na oko 50 milijuna eura. Izgradit će se hotel sa 113 soba s fitness centrom, manji kongresni centar te 24 vile i vanjski bazen. Ukupna bruto razvijena površina svih građevina je 25.000 četvornih metara.

Uskoro počinje gradnja resorta na Kostabeli u RijeciRiječki gradonačelnik Vojko Obersnel danas je na svojoj redovitoj konferenciji za novinstvo izvijestio da će se za nekoliko dana potpisati kupoprodajni ugovor s češkim investitorima za zemljiše uz more na riječkom predjelu Kostabela te se početak gradnje turističkog kompleksa očekuje do kraja ove godine.

Ugovor se potpisuje s tvrtkom Tre Invest, registriranom u Hrvatskoj, a povezanom s češkom tvrtkom JTH.

Obersnel je kazao da su se predugovorom investitori obvezali kupiti ovo zemljište za 34 milijuna kuna, a cjelokupna njihova investicija se procjenjuje na oko 50 milijuna eura.

Izgradit će se hotel sa 113 soba s fitness centrom, manji kongresni centar te 24 vile i vanjski bazen. Ukupna bruto razvijena površina svih građevina je 25.000 četvornih metara.

U sklopu radova uredit će se i cesta iznad kompleksa, odnosno glavna prometnica između Rijeke i Opatije, investitor će nasuti i urediti šljunčanu plažu ispod kompleksa, a obnovit će se i šetnica uz more koja će ostati otvorena za sve građane, najavio je gradonačelnik.

Obersnel je naglasio da je odluka investitora da toliki novac uloži u Rijeku zasigurno vezana uz pozitivan trend turističkog prometa u gradu.

Novi resort će se nalaziti na zapadnom predgrađu Rijeke, u blizini zaljeva Preluk. Na toj je lokaciji nekoliko zapuštenih zgrada, ranije namijenjenih za ugostiteljstvo. Prije dvadesetak godina je grad Rijeka dao ovaj prostor u zakup poduzetniku Edinu Delibegoviću, a nakon što se on povukao iz tog posla, ostalo je nekoliko milijuna kuna nepodmirenih potraživanja grada. Od tada je taj prostor neiskorišten.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik