Sudbina Dite u rukama Zakonodavno-pravne komisije

Bez autora
Sep 29 2014

Zakonodavno-pravna komisija Skupštine Tuzlanskog kantona danas će održati sjednicu s ciljem razmatranja Zaključka Vlade Kantona u vezi sa postupkom otkupa dionica u DD “Dita” Tuzla. Premijer TK Bahrija Umihanić ranije je istakao da očekuje pozitivno mišljenje. Ukoliko se dobije pozitivno mišljenje, radilo bi se na prolongiranju roka za održavanje sudskog ročišta za pokretanje stečajnog postupka, koje je zakazano za 01. oktobar. Podsjećamo, nakon što se došlo do devetog koraka koji podrazumijeva otkup dionica fabrike, sve je stalo kod negativnog mišljenja Ureda za zakonodavstvo i Ureda za pravobranilaštvo u segmentu nelegalnosti tog dijela procesa. Zaduženo je Ministarstvo industrije da otkloni one elemente ugovora na koje su stavljene primjedbe a očekuje se i mišljenje Zakonodavno-pravne komisije Skupštine TK.

Sudbina Dite u rukama Zakonodavno-pravne komisijeZakonodavno-pravna komisija Skupštine Tuzlanskog kantona danas će održati sjednicu s ciljem razmatranja Zaključka Vlade Kantona u vezi sa postupkom otkupa dionica u DD “Dita” Tuzla. Premijer TK Bahrija Umihanić ranije je istakao da očekuje pozitivno mišljenje.

Ukoliko se dobije pozitivno mišljenje, radilo bi se na prolongiranju roka za održavanje sudskog ročišta za pokretanje stečajnog postupka, koje je zakazano za 01. oktobar.

Podsjećamo, nakon što se došlo do devetog koraka koji podrazumijeva otkup dionica fabrike, sve je stalo kod negativnog mišljenja Ureda za zakonodavstvo i Ureda za pravobranilaštvo u segmentu nelegalnosti tog dijela procesa, prenosi Indikator.ba.

Zaduženo je Ministarstvo industrije da otkloni one elemente ugovora na koje su stavljene primjedbe a očekuje se i mišljenje Zakonodavno-pravne komisije Skupštine TK.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik