Mogućnost novih investicija iz Južne Koreje

Bez autora
Sep 29 2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Južne Koreje u Srbiji Kim Kvang Keuna, i tom prilikom mu preneo zahvalnost na saradnji i izuzetnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa, naročito u oblasti ekonomije. Kvang Keun je naglasio da je reformski napredak Srbije vidljiv i prepoznat u svetu, kao i da su usvojeni zakoni i poštovanje ljudskih prava naišli na pozitivan prijem u međunarodnoj zajednici. On je istakao da Južna Koreja podržava Srbiju na njenom evropskom putu, i izneo uverenje da će naša zemlja uskoro postati punopravna članica Evropske unije. Vučić i Kvang Keun su razgovarali i o ekonomskoj saradnji dveju zemalja, navodeći uspešan primer poslovanja kompanije "Jura" u Srbiji. Ambasador Južne Koreje je najavio mogućnost novih investicija iz te zemlje, naročito onih kompanija čiji su proizvodi već prisutni na srpskom tržištu, a koje razmatraju i otvaranje svojih proizvodnih pogona u našoj zemlji.

Mogućnost novih investicija iz Južne KorejePredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Južne Koreje u Srbiji Kim Kvang Keuna, i tom prilikom mu preneo zahvalnost na saradnji i izuzetnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa, naročito u oblasti ekonomije.

Kvang Keun je naglasio da je reformski napredak Srbije vidljiv i prepoznat u svetu, kao i da su usvojeni zakoni i poštovanje ljudskih prava naišli na pozitivan prijem u međunarodnoj zajednici.

On je istakao da Južna Koreja podržava Srbiju na njenom evropskom putu, i izneo uverenje da će naša zemlja uskoro postati punopravna članica Evropske unije.

Vučić i Kvang Keun su razgovarali i o ekonomskoj saradnji dveju zemalja, navodeći uspešan primer poslovanja kompanije "Jura" u Srbiji.

Ambasador Južne Koreje je najavio mogućnost novih investicija iz te zemlje, naročito onih kompanija čiji su proizvodi već prisutni na srpskom tržištu, a koje razmatraju i otvaranje svojih proizvodnih pogona u našoj zemlji.

On je izrazio zahvalnost premijeru na podršci koju Srbija pruža Južnoj Koreji, i poručio da naša zemlja može da računa na jednaku političku podršku u međunarodnim organizacijama, a posebno u Ujedinjenim nacijama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik