Radovi na deonici Ljig – Preljina teku po planu

Bez autora
Sep 29 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se gradnja deonice Koridora 11, od Ljiga do Preljine, odvija po planu i da će biti završena najkasnije u avgustu 2016. godine.Mihajlović je prilikom nenajavljene kontrole gradilišta na Koridoru 11 podsetila na to da je na ovoj deonici angažovana azerbejdžanska firma „Azvirt“ sa domaćim podizvođačima, ali i istakla da ponovo nema radnika i mašina na deonici od Uba do Lajkovca, gde su angažovane domaće firme “Planum” i “Putevi Užice”.

Radovi na deonici Ljig – Preljina teku po planuPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se gradnja deonice Koridora 11, od Ljiga do Preljine, odvija po planu i da će biti završena najkasnije u avgustu 2016. godine.

Mihajlović je prilikom nenajavljene kontrole gradilišta na Koridoru 11 podsetila na to da je na ovoj deonici angažovana azerbejdžanska firma „Azvirt“ sa domaćim podizvođačima, ali i istakla da ponovo nema radnika i mašina na deonici od Uba do Lajkovca, gde su angažovane domaće firme “Planum” i “Putevi Užice”.

Ona je navela da je resorno ministarstvo prošle nedelje poslalo upozorenje da će aktivirati garancije, i poručila da je to poslednje upozorenje pred isključenje izvođača iz tog posla, imajući u vidu da sve ukazuje na to da deonica neće biti završena do 30. novembra ove godine.

Mihajlović je ponovila da neće biti potpisan nijedan novi aneks ugovora, uz ocenu da se na toj deonici samo gube vreme i novac i da izvođači ne mogu da je završe u roku, uprkos tome što je duga svega 12,5 kilometara.

S druge strane, na deonici od Ljiga do Preljine, koja je duga 40,4 kilometra, radi se punim kapacitetima, sedam dana u nedelji i po predviđenoj dinamici, naglasila je ona i podsetila na to da ta deonica pripada grupi najtežih po broju mostova i teških tunela.

Ona je istakla da to dokazuje da je moguće raditi po planu, i dodala da za ovu deonicu nije potpisan nijedan aneks, kao i da je na njoj predviđena gradnja ukupno 70 mostova, od kojih je 39 već završeno.

Resorno ministarstvo pokušava da sagleda stanje, na vreme uoči eventualne probleme i rešava ih na terenu, ukazala je Mihajlović i najavila formiranje radne grupe za rešavanje određenih problema koje firma „Azvirt“ ima zbog nepredviđenih radova.

Mihajlović je navela i da je očekivala više mašina na deonicama Obrenovac–Ub i Lajkovac–Ljig, na kojima je kineski izvođač „Šandong hajspid grup“ započeo pripremne radove.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik